Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Overprikkeld brein

Voel jij je regelmatig gestrest, onrustig, vergeetachtig of moe? Heb je het gevoel altijd maar ‘aan’ te moeten staan en aan het watertrappelen te zijn in de ratrace van het leven? Dan is de kans groot dat jij, zonder dat je het zelf beseft, last hebt van een overprikkeld brein. Je bent niet de enige. Het overprikkelde brein is één van de grootste problemen in onze huidige maatschappij. Met haar nieuwste boek ‘Overprikkeld brein‘ deelt Charlotte Labee waardevolle inzichten om te ontdekken wat overprikkeling met je brein en lichaam doet en hoe je hiermee aan de slag kan gaan.

Je hersenen gezond en energiek maken

Charlotte Labee is voor mij de ambassadeur van het medicijn dat het beste werkt tegen overprikkeling: een aanpassing van onze lifestyle. Ze is heel actief op Instagram waar ze iedere dag waardevolle tips deelt. Ik kon dan ook niet wachten op het moment dat ‘Overprikkeld brein‘ bij mij op de deurmat zou vallen. Dit boek is nog maar net verschenen en komt nu al binnen op de eerste plek van de bestverkochte boeken. Niet voor niets, want als ik begin met lezen, wil ik niet meer stoppen. Het boek greep me meteen en ik lees veel herkenning.

Charlotte Labee deelt inzichtelijke informatie over je brein en wat het nodig heeft, belangrijke en bruikbare theorie over overprikkeling, maar ook concrete handvatten om je brein en leven weer in balans te krijgen. Het boek is doordrongen van passie om kennis over de werking van het brein te geven en in te laten zien hoe je met de juiste kennis en wat simpele aanpassingen in je lifestyle je hersenen gezond en energiek kunt maken. En dat alles in een makkelijk leesbare manier van schrijven!

Lees ook: Feel the fear and do it anyway

Ervaar meer rust en balans in 10 weken

Overprikkeld brein kun je zien als een handboek voor jouw overprikkelde brein. Het combineert eeuwenoude kennis, de laatste wetenschappelijke inzichten en eigen ervaringen van Charlotte Labee. Een waardevolle leefstijlverandering begint bij kennis opdoen en het herkennen van ervaringen van anderen. Het boek is daarom overzichtelijk opgedeeld in 4 levels, waarin verschillende thema’s stap voor stap in begrijpelijke taal aan bod komen. Maar met informatie alleen verander je je leven niet. Die verandering begint bij jezelf. Om je op weg te helpen, vind je in Overprikkeld brein een kant-en-klaar 10-wekenplan waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Charlotte Labee laat je zien hoe je met voeding, beweging, ontspanning en verbinding meer rust kunt ervaren.

Charlotte Labee deelt al haar laatste kennis, tips en inzichten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Het is een inspirerend boek, ook als je al eerdere boeken van haar hebt gelezen. Het boek heeft een enorme informatiedichtheid en zit bomvol kennis, tips en inzichten over de meest uiteenlopende onderwerpen. De duidelijke uitleg en toegankelijke tips in het boek maken het leuk en eenvoudig om de stappen in het 10-wekenplan in je leven te integreren en lekkerder in je vel te komen. Ik sluit niet uit dat ik het boek nog een keer ga lezen. Het is zo fijn om met je brein aan de slag te gaan en jezelf als mens beter te begrijpen. Goed zorgen voor je brein is een levenslange taak, maar als je dit doet, zorgt je brein ook goed voor jou.

Koop ‘Overprikkeld brein‘ bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Overprikkeld brein
Charlotte Labee
Kosmos Uitgevers
EAN 9789043924887
juni 2022
€ 22,99

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo