Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Refurbished Iphone

De aantrekkingskracht van een nieuwe smartphone heeft bijna iets magisch. Ieder jaar kijkt mijn man alweer uit naar de jaarlijkse presentatie van de nieuwste Iphones van Apple. Ook ik ben benieuwd naar de nieuwste snufjes. Maar ik vind het niet belangrijk om het duurste van het duurste te hebben. Ik kies bewust voor een sim only onbeperkt bellen abonnement en koop een los toestel. Tegenwoordig houd duurzaamheid mij steeds meer bezig en overweeg ik een refurbished Iphone te kiezen.

Wat is een refurbished smartphone?

Een refurbished smartphone is een opgeknapt, tweedehands toestel. Met ander woorden, je geeft een bestaand toestel een tweede leven. Ideaal voor mensen zoals ik, die een kwalitatief goede Iphone willen aanschaffen, maar ook een milieubewuste keuze willen maken. Daarnaast zit er ook een ander prijskaartje aan een opgeknapt, tweedehands toestel dan aan een spiksplinternieuwe Iphone. En laat ik eerlijk zijn, in deze dure tijden speelt dat ook zeker een rol.

Refurbished smartphones worden uitgebreid gecontroleerd, getest, schoongemaakt, gerepareerd, vervangen en geüpgraded waar nodig. Ze worden eigenlijk weer als nieuw gemaakt. Van binnen zijn deze apparaten technisch in orde, maar aan de buitenkant kan er in sommige gevallen een krasje of deukje zitten. Met een hoesje eromheen zie je er vaak niets meer van en je spiksplinternieuwe telefoon kan ook zomaar uit je handen vallen. Je koopt een refurbished toestel veelal via een bestaande winkel en niet via Marktplaats. Zo ben je gegarandeerd van een kwalitatief goedwerkende telefoon. Via Marktplaats weet je nooit zeker wat je koopt.

Refurbished is een duurzame keuze

Duurzaamheid en refurbished zijn termen die tegenwoordig om je oren vliegen. Niet vreemd, want de strijd naar een beter milieu is noodzakelijk voor de toekomst van onze planeet. Een belangrijk onderdeel is het hergebruiken van bestaande grondstoffen. Er worden grondstoffen bespaard als je kiest voor iphone x refurbished. Het kiezen van refurbished producten is dus een duurzame keuze met oog voor het milieu én goed voor je portemonnee. Laat je bij de aanschaf van een refurbished toestel goed informeren over de staat van het product. Zo kan de prijs én de lengte van de garantie nogal verschillen.

Ga jij altijd voor het nieuwste van het nieuwste en vind je het niet erg om daarvoor te betalen? Dan is een nieuwe iPhone voor jou de beste keuze. Maar als je ook tevreden bent met een iets ouder model, graag duurzame keuzes maakt én wilt besparen op de aanschafprijs dan is een refurbished Iphone misschien ook wel iets voor jou!

Lees ook: Duurzame kleding is een waardevolle investering

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo