Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

50x avondeten zonder vlees

Klaar in 30 minuten

Je wilt graag minder vlees eten, maar hoe dan? Het boek 50x avondeten zonder vlees bied je maar liefst 50 makkelijke, lekkere en gezonde hoofdgerechten zonder vlees of vis, die binnen 30 minuten klaar zijn. Met voor de hand liggende ingrediënten, die gewoon verkrijgbaar zijn bij de lokale supermarkt tover je in een mum van tijd de lekkerste gerechten op tafel. Van volkoren plaatpizza met groene asperges, gestoomde groenten met paprikadressing en van kokossoep tot buddha bowl. 50x avondeten zonder vlees is het nieuwste kookboek van Jennifer & Sven van het succesvolle platform Voedzaam & Snel.

Eenvoudig, verrassend en snel

Bewust eten speelt een belangrijke rol in mijn leven. De afgelopen jaren ben ik beetje bij beetje minder vlees gaan eten. Ik begon met één dag per week geen vlees eten. totdat het eten van vlees tot een minimum is beperkt. Ik ben geen fulltime vegetariër, maar het eten van vlees is wel een hoge uitzondering. Toch vind ik het niet altijd even makkelijk om een lekker en gevarieerd vegetarisch recept op tafel te zetten. Soms weet ik niet goed wat ik moet maken en zit ik vastgeroest in mijn vaste recepten. 50x avondeten zonder vlees inspireert me om weer lekker vegetarisch te koken en nieuwe gerechten uit te proberen.

Lees ook: 50x lunchen zonder brood

Groenten in de hoofdrol

50x avondeten zonder vlees is de opvolger van het boek 50x lunchen zonder brood. De opmaak van het boek is in dezelfde stijl. Super toegankelijk en rijk geïllustreerd. De foto’s spatten van het papier en als je nog geen trek had, dan krijg je het wel. Schrijvers Jennifer en Sven brengen me op ideeën met hun eenvoudige en verrassend lekkere recepten die snel klaar zijn. Een enkele keer neemt een gerecht meer dan 30 minuten, omdat een gerecht wat langer in de oven moet. De oventijd staat altijd bij het recept vermeld. Heel af en toe wordt er een vleesvervanger gebruikt, maar meestal zijn het gewoon groenten in de hoofdrol. Waardevol vind ik ook de recepten voor restjes groente. Wie heeft er niet aan het einde van de week een paar wortelen, een bakje champignons en een paprika in de koelkast liggen? Voor precies die restjes groente hebben Jennifer & Sven vijf recepten ontwikkeld. Maak er bijvoorbeeld soep of curry van. De 50x boeken van Jennifer & Sven staan binnen handbereik in mijn keuken. Ben jij iemand die graag minder vlees wil eten, maar niet goed weet wat je dan moet maken? Dan is dit het perfecte handboek voor jou.

Koop 50x avondeten zonder vlees bij je lokale boekhandel of via Bol.com

50x avondeten zonder vlees
Jennifer & Sven
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021580432
augustus 2021

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo