Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Doei Tabaksindustrie

Doei Tabaksindustrie! Dag vapes. Doei sigaretten. Doei tabak, verslaving, milieuvervuiling, vieze misleiding. De Hartstichting, het KWF en het Longfonds lanceren gezamenlijk de campagne ‘Doei Tabaksindustrie‘, met als doel een samenleving zonder de tabaksindustrie. Met dit platform worden de misstanden van de tabaksindustrie onder de aandacht gebracht.

Jongeren worden verleid tot ongezond gedrag

Uit het nieuwe onderzoek van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij blijkt dat tweederde van de jongeren vindt dat de tabaksindustrie verboden moet worden. Maar liefst 45 procent van de jongeren onder 18 jaar is zich niet bewust dát ze verleid worden door de tabaksindustrie. De Hartstichting, KWF en het Longfonds vinden dat zorgelijk. Zij zetten zich gezamenlijk in voor een Rookvrije Generatie, maar ervaren tegenwerking door de tabaksindustrie.

Met de dood tot gevolg

Jaarlijks overlijden alleen al in Nederland zo’n 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Om die gestorven rokers te vervangen is de tabaksindustrie volgens de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij voortdurend op zoek naar jongeren. Om aan nieuwe jonge klanten te komen deelt de tabaksindustrie bijvoorbeeld gratis sigaretten uit aan kinderen in Afrika en Azië. En verleiden ze jongeren tot nicotinegebruik met e-sigaretten/ vapes. Zo worden kinderen al op jonge leeftijd verslaafd gemaakt. Ook worden er stofjes toegevoegd om het lekkerder te maken en daardoor verslavender. Puur om het aantrekkelijker te maken voor kinderen.

Doei je mee? #doeitabaksindustrie

Lees ook: Woerden is geen asbak

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo