Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Persoonlijk

Hup, uit je comfortzone!

mountainbiken in valkenburg

Om het meeste uit mijn zoektocht naar een gezond en gelukkig leven te halen, heb ik mijzelf toegezegd om wat vaker uit mijn comfortzone te gaan. Om nieuwe dingen te proberen, maar ook om mijn gevoelens te delen. Of je het nu beseft of niet, maar de meeste dagen doe je eigenlijk precies dezelfde dingen als de dagen ervoor.

Veel te weinig deed ik nieuwe dingen, terwijl ik juist van die ervaringen en belevenissen energie krijg. Juist die momenten waarop je de adrenaline door je lijf voelt gieren van spanning geven mij het gevoel dat ik écht leef. Of dat het enorm oplucht als je open en eerlijk bent geweest over je gevoelens. Als je éindelijk nee hebt durven zeggen, terwijl je altijd ja zegt.

Je comfortzone is bekend terrein

Je comfortzone is bekend terrein en daarmee lekker vertrouwd. Maar het is ook de reden waarom we soms blijven hangen in een baan of relatie. Je bent gewend geraakt aan de situatie en het is moeilijk om daaruit te stappen.

Het is zeker niet mijn bedoeling dat je nu rigoureus een punt zegt achter je relatie, een andere baan zoekt of gaat bungyjumpen. Maar ik zou je graag willen laten zien wat het voor je kan doen als je die stap durft te zetten. Want ja, uit je comfortzone gaan vraagt om een beetje moed. En als alles zo lekker vertrouwd en veilig voelt, waarom zou je dat dan doen?

Leef jouw leven

Uit je comfortzone stappen is een manier om te onderzoeken of jouw leven nog gaat op de manier die je graag wilt. Je kunt moeilijk je gewoontes peilen als je nooit wat anders doet. Niet voor niets maken veel mensen op vakantie hun beslissing om hun relatie te beëindigen of een nieuwe baan te zoeken. Op dat moment wordt de gewoonte doorbroken en kun je nieuwe inzichten krijgen.

Ik kaartte het al eerder aan. Met uit je comfortzone gaan, bedoel ik niet dat je de meest enge of spannende dingen moet doen. Je hoeft niet van een klif af te springen of een marathon te rennen. Het moet natuurlijk wel bij je passen. Door uit je comfortzone te stappen, kun je ontdekken hoe leuk bepaalde kansen zijn.

Je wilt toch niet later spijt hebben en denken ‘Had ik maar…?’. Fouten maken doen we allemaal. En natuurlijk vraagt het lef, maar soms is het ook gewoon een kwestie van doen. Je dwingt jezelf om iets te doen wat je eigenlijk eng vindt. Op die manier laat je je niet leiden door angst, maar ga je de confrontatie aan. En misschien ontdek je wel dat het je eigenlijk best makkelijk afgaat. Zo ontdekte ik dat ik mountainbiken te gek gaaf vind. In 2020 volgde ik mijn eerste mountainbike clinic en sindsdien cross ik met regelmaat door de bossen en slinger ik over avontuurlijke paden door het bos.

Lees hier meer over mijn mountainbike avonturen

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo