Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost

Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost is een leuk en vrolijk boek over kinderen die elkaar tijdens de vakantie ontmoeten en samen allerlei avonturen beleven. Stel: je ligt ’s nachts lekker in je tent op de camping, ineens moet je heel nodig naar de wc en dan vergeet je het wc-papier… Zo ontmoeten de avontuurlijke Pien en de rustige Milla elkaar. De twee worden meteen de beste vriendinnen. Als ze mysterieuze flessenpost op het strand vinden, gaan ze op onderzoek uit.

Een leuk en vrolijk voorleesboek

Dit jaar vierden we voor het eerst vakantie op de camping in Zuid-Frankrijk. Mijn jongens maakten al op de eerste dag dikke vrienden. Dit boek sluit dan ook helemaal aan bij hun beleveniswereld. Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost is leuk om voor te lezen aan mijn zoons van zes en zeven jaar, maar als ze iets ouder zijn dan kunnen ze zelf lezen. We beleven alles vanuit de zevenjarige Pien, die niet op haar mondje is gevallen en graag de grenzen opzoekt. Zo lezen we bijvoorbeeld over lange dagen op het strand, gigantische zandkastelen en gezellige slaapfeestjes.

Het boek is geschreven vanuit de belevingswereld van een kind. Diverse maatschappelijke thema’s komen aan bod, zonder dat hier de nadruk op ligt. Verschillende achtergronden, uiterlijkheden, geaardheid, zwerfafval en vegetarisch eten komen voorbij. Ik vind het persoonlijk prettig dat zulke belangrijke thema’s in kinderboeken aan bod komen. Het kan je als ouder aanzetten om hier verder over door te praten met je kinderen.

Volop avonturen

De Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost is een warm en humoristisch boek over de kleine en grotere belevenissen van een diverse groep kinderen tijdens de zomervakantie. In het boek komen nog veel meer spannende avonturen voor. Dit boek leent zich perfect om alvast in de vakantiestemming te komen, voor te lezen in de zomer én in ieder ander seizoen. Ik hoop dat er nog veel meer avonturen volgen…

Lees ook: Leren lezen met Lego boeken

Bestel Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost eenvoudig bij Bol.com

Camping De Grote Walvis
Willemijn Kranendonk
Uitgeverij Billy Bones
ISBN 9789030508632 
mei 2022
€ 18,99

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo