Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Nederland / Overnachten / Reizen / Vakantie

Vakantiepark Landal Miggelenberg

Mijn schoonouders zijn afgelopen jaar allebei zeventig jaar geworden. Ter gelegenheid van deze mooi mijlpalen genoten we met de hele familie van een heerlijk weekend op Vakantiepark Landal Miggelenberg. Dit prachtige park ligt in de bosrijke omgeving van Hoenderloo, midden in de Veluwe. Vanaf hier kun je leuke uitstapjes maken, maar ook op het park is genoeg te doen voor jong en oud.

Bungalows in het groen

Bij aankomst was ons 12-persoons vakantiehuis al klaar. Zelfs de bedden waren al opgemaakt. De kinderen renden meteen naar het speeltuintje tegenover het huis. Het park is ruim opgezet. Overal om de huisjes zie je groen. Zo kunnen we in alle privacy buiten op de veranda genieten. Nog voor het avondeten nemen de mannen en kinderen een duik in het zwembad. Er is een waterglijbaan, stroomversnelling, een bruisbank en kleuterbad. Terwijl de kinderen dolle waterpret beleven, bereid ik samen met mijn schoonzussen de borrel en barbecue voor. De barbecue kun je huren bij de Parkshop, zo hoef je niet met je eigen barbecue te slepen. Ik raad je aan om de app van Landal te downloaden. In de app vind je alle informatie over het park en tips voor activiteiten in de omgeving.

Nadat we de slaapkamers hebben verdeeld en de tassen uitgepakt zijn, staat er een Landal medewerker op de stoep om vriendelijk te vragen of alles naar wens is. Dat voelt erg welkom! Het vakantiehuis is van alle gemakken voorzien, modern ingericht, schoon en heeft heerlijke bedden. Ik slaap ergens anders doorgaans slecht, maar hier val ik als een blok in slaap. Ook tijdens een weekendje weg vind ik het heerlijk om ’s ochtends vroeg op te staan en te wandelen. Vanaf de bungalow loop je zo het bos in. Ik neem een kijkje bij het wildkijkscherm Ringakker. Vanuit deze schermen kun je heel stilletjes wild bespieden. Je hebt de kans om reeën, wilde zwijnen, dassen of zelfs een edelhert te spotten! Helaas heb ik geen wild gespot en besluit ik om naar de parkshop te gaan om lekkere versgebakken broodjes te halen voor het ontbijt.

Lees ook: Uilenbos – Middelpunt van Nederland

Een fietstocht over de Veluwe

Op het programma staat een fietstocht over de Veluwe, een ideale manier om de omgeving te verkennen. Op vakantiepark Landal Miggelenberg staat er een ruim assortiment fietsen voor je klaar. Kies voor een fiets met zeven versnellingen, een e-bike, een bakfiets of nog meer. Onze keuze valt op ouder kind tandems. Hiermee maken we een prachtige fietstocht door Nationaal Park Hoge Veluwe waar we wat drinken in het parkpaviljoen. De kinderen rennen natuurlijk meteen naar de ruime speeltuin. We nemen een kijkje in het Museonder en fietsen langs het Kröller-Müller museum. Goed om te weten, is dat je toegang betaald tot het park. Ook als je er alleen doorheen wilt fietsen. Het toegangsbewijs geeft echter ook entree tot de musea dus je kunt net zo goed een kijkje nemen. Na de fietstocht belonen we onszelf met een heerlijk ijsje van IJs van Co op korte fietsafstand van het Landal vakantiepark. Dit heerlijke slagroomijs schijnt het beste ijs van de Veluwe te zijn. Dat moesten we natuurlijk zelf proeven!

Na de fietstocht genieten we van een hapje en drankje op onze veranda in de schaduw. De kinderen zijn met elkaar naar het Avonturenhof gegaan. Deze fantastische speeltuin bestaat uit maar liefst zeven torens van negen meter en heeft twee grote glijbanen. Maar er is ook een waterstroompje en diverse klim- en klautermogelijkheden. De kinderen raken hier niet uitgespeeld. Vanaf het terras en restaurant heb je goed uitzicht over dit speelwalhalla. ’s Avonds eten we met elkaar buiten op het terras van de Brasserie. Voor de kinderen is er een Bollo buffet en wij bestellen á la carte. Lang blijven de kinderen niet aan tafel te zitten, want dat gaat ’ten koste van hun speeltijd’.

Sportieve activiteiten voor de hele familie

Ook de volgende dag ben ik weer vroeg uit de veren om te wandelen in de bossen van Hoenderloo. Onderweg hupt er een haas voorbij en ik zie eekhoorntjes voorbij schieten. De natuur verveelt nooit. Omdat het later in de ochtend regent, staat een potje Glowgolf Het Wilde Westen op het programma. Het multi-activiteitencentrum in Bussloo biedt meer dan twintig in- en outdoor activiteiten. De midgetgolfbanen in glow in the dark style zijn uitdagend. Voor de allerkleinsten zijn de banen nog een beetje moeilijk, maar ze vonden het in ieder geval erg leuk om te doen. Bij mooi weer kun je hier ook een duik nemen in de recreatieplas.

Lekker lunchen doen we weer in onze bungalow, waarna de kinderen het allerliefste weer gaan zwemmen. Ik besluit om mee te gaan, maar raak na tien minuten in het zwembad mijn kluissleutel al kwijt. Gelukkig schoot het vriendelijke personeel van Vakantiepark Landal Miggelenberg gelijk te hulp. Geen tijd voor stress, want de sleutel is al snel weer van de bodem van het zwembad gevist. ’s Middags laten de kinderen glitter tattoos zetten en voetballen ze met andere kinderen op het sportveldje. In onze bungalow spelen we spelletjes en genieten we van een hapje en drankje. Onze bungalow is lekker ruim met voldoende zitplaatsen. We kunnen met z’n allen aan een lange tafel binnen eten, maar ook buiten onder de veranda. In het woongedeelte staan heerlijke banken om lekker te loungen en relaxen. Het is een heerlijk huis voor een grote familie.

Kabouterpad Hoenderloo

Vanaf bungalow 15 van het Vakantiepark Landal Miggelenberg kun je aan de boswandeling voor kinderen beginnen. Bij het park ligt er (tegen betaling) een knapzak voor je klaar met materialen, maar je kunt de route ook op eigen gelegenheid wandelen. Onderweg rennen de kinderen vooruit om het volgende kabouterpaaltje te zoeken. De route is goed aangegeven en leuk voor kinderen vanaf zo’n drie jaar.

Ons heerlijke weekend sluiten we af met een lunch op het terras van de Brasserie. We hebben veel met elkaar gedaan en de tijd is voorbij gevlogen. ‘Mama, ik wil hier altijd blijven!’ aldus mijn jongste zoon. Maar na een high five van Bollo zijn mijn jongens toch lekker mee naar huis gegaan. Ik sluit zeker niet uit dat we nog een keertje terugkomen alhoewel Landal natuurlijk nog veel meer mooie parken te ontdekken heeft. We hebben nog lang niet alle hotspots in de omgeving bezocht en ook niet alle activiteiten op het park. Zo hadden de jongens graag willen bowlen en tokkelen, maar we kwamen tijd te kort. Vakantiepark Landal Miggelenberg is een mooi, goed verzorgd park in een prachtige omgeving en met veel faciliteiten. We hebben genoten van de quality time met onze familie en zijn tal van mooie herinneringen rijker.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo