Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Je eigen webshop starten

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Misschien loopt het niet meer zo lekker op je werk of erger je je aan collega’s. Of kijk je in het weekend al op tegen de nieuwe werkweek? Dit is hét moment om daar iets aan te doen. De coronacrisis heeft veel invloed op de arbeidsmarkt gehad. Sommige sectoren hebben handen tekort, terwijl er op andere plekken nieuwe banen zijn ontstaan. Ook zijn er veel mensen voor zichzelf begonnen. Wist je dat het heel eenvoudig is om je eigen bedrijf of webshop te starten?

Lees ook: Maak werk van je talent

Wat zijn je talenten?

Weet jij waar je goed in bent? Als je voor jezelf wilt beginnen, is het altijd goed uit te gaan van je eigen sterke kanten. Als je weet dat je je taken met de juiste kennis en vaardigheden kunt afronden én je doet wat je leuk vindt, dan sluit je je werkdagen eerder met een voldaan gevoel af. Als je voor jezelf begint, ben je eigen baas en neem je zelf de beslissingen. Je hebt de vrijheid om je eigen tijd in te delen en te werken op moment dat het jou het beste uitkomt. Dat kan een positieve bijdrage zijn voor jouw werkgeluk.

Een eigen webshop

Je eigen bedrijf oprichten en als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) aan de slag te gaan is natuurlijk super spannend. Maar je bent écht niet de enige die deze uitdaging aangaat. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn om precies te zijn 67.359 bedrijven ingeschreven bij het KVK Handelsregister. De meesten van hen zijn een webshop gestart.

Voor het starten van een webshop heb je meestal geen diploma’s nodig. Je kunt dus lekker snel aan de slag. Maar om een succesvolle webwinkel te starten, heb je wel iets meer nodig. Heb je er wel eens bij stil gestaan dat je webshop aan uitgebreide regelgeving moet voldoen? En hoe zorg je ervoor dat mensen bij jou kopen en niet bij een concurrent?

Vergroot je kennis met een e-commerce cursus

Plazatalk biedt jou kosteloos de e-commerce mastercourse cursus t.w.v. 1995 euro aan. In deze cursus leer je hoe je binnen één dag kunt beginnen met jouw e-commerce business. Je wordt hierbij persoonlijk geholpen door een gecertificeerde TalentFirst coach. In de cursus ontvang je een duidelijk stappenplan en leidraad hoe je jouw e-commerce business kan aanpakken. Je vraag je vast af waar dat addertje onder het gras zit. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het STAP-budget van de overheid. Bij het UWV kun je een scholingsbudget aanvragen als je voldoet aan bepaalde voorwaarden.

Neem goed voorbereid de stap

Vergroot je kansen op succes door goed voorbereid de stap te nemen om je eigen bedrijf of webshop te starten. Met een e-commerce cursus leer je de kneepjes van het vak. Ook is het aan te raden om de markt te onderzoeken. Is er vraag naar de producten die jij wilt aanbieden? Wat is je doelgroep? Wie zijn je concurrenten? De meeste webshops verkopen kleden en modeaccessoires, maar er zijn ook veel webwinkels die huis- en tuinartikelen verkopen. Ik kan me zo voorstellen dat je de stap van een baan in loondienst naar een onzeker bestaan als zelfstandige best groot vindt. Je hoeft de stap niet in één keer te maken. Je kunt een webshop ook naast je huidige baan of studie starten. Realiseer je in ieder geval dat het nooit te laat is om jezelf te ontwikkelen.

Afbeelding: Pexels.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo