Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Minecraft handboeken

Op de verlanglijstjes van mijn jongens voor 5 december staat Minecraft met stip op nummer één. Heb je wel eens van Minecraft gehoord? Minecraft is een openwereld-game waarin alles mogelijk is. Het spel is een grote rage en wereldwijd meer dan 250 miljoen keer gekocht. Ook mijn jongens spelen het spel graag, maar weten nog niet zo goed hoe het spel eigenlijk werkt. Het spel lijkt een beetje op digitaal Lego en je beleeft spannende avonturen, maar je kunt ook dingen uitvinden en bouwen. Samen met mijn jongens duik ik in de Minecraft handboeken Combat en Creative van Billy Bones om alles te leren over de wereld van Minecraft.

Minecraft Creatieve Handboek

Het Minecraft Creatieve Handboek leren we hoe makkelijk het is om te bouwen en te spelen met Minecraft. Minecraft draait vooral om creativiteit en kan op verschillende manieren gespeeld worden. De meest toegankelijke manier is de creatieve modus waarin je met oneindig veel blokken kunt bouwen. In het handboek vinden alles wat we nodig hebben om te beginnen, zoals de bouwblokken die we kunnen gebruiken. Het boek staat vol adviezen, suggesties, top-tips en creatieve trucs. Als je een beginner bent die Minecraft wel eens uit wil proberen, maar ook als je een ervaren speler bent die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, helpt het handboek je om een betere bouwer te worden.

Het handboek bestaat uit drie delen. In het eerste gedeelte maken we kennis met de Creative-modus en de belangrijkste elementen van creatief bouwen. Vervolgens kijken we naar de verschillende bouwtechnieken en combinaties. Het boek is mooi en kleurrijk vormgegeven met veel illustraties. De illustraties verduidelijken de tekstuele uitleg en laten zien hoe we dit stap voor stap kunnen toepassen. Na het lezen van het Minecraft Creatieve Handboek zijn we klaar voor het maken van prachtige bouwwerken.

Bestel het Minecraft Creatieve Handboek eenvoudig via Bol.com

Minecraft Combat handboek

Een andere spelmodus is de Survival-modus, waarin je tegen vijanden moet vechten. Deze monsters kunnen voor sommige kinderen eng zijn, maar mijn jongens knipperen niet eens met hun ogen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat we halsoverkop het gevecht aangaan, vinden we in het Minecraft Combat Handboek talloze opties om ons goed te kunnen verdedigen. In het tweede hoofdstuk maak je kennis met alle vijandige spelers.

Het Minecraft Combat Handboek leert ons alles over overleven in deze modus van het spel. Een strijd is namelijk nooit ver weg. Wanneer je je in de game onder de grond begeeft, wordt je steevast belaagd door enge mobs en vijandige spelers. Het is dan ook van belang dat we weet hoe we ons kunnen verdedigen. In het boek leren we een fort bouwen, wapens en wapenuitrusting maken en vallen zetten. Zo hebben we alle kennis in huis om als een krijger te vechten. Ik kan me voorstellen dat je als ouder je kinderen geen gewelddadige spellen laat spelen. Dat hoeft ook niet, want in de creatieve modus komt geen geweld voor.

Bestel het Minecraft Combat Handboek eenvoudig via Bol.com

Laat je creativiteit de vrije loop

Na het lezen van de Minecraft boeken bruisen mijn jongens van de ideeën om nieuwe dingen in het spel uit te proberen. Zelf heb ik door het lezen van de boeken een spoedcursus Minecraft gekregen. Ik ben graag betrokken en probeer interesse te tonen. Zo weet ik waar zij zich mee bezig houden en houd ik een beetje een vinger aan de pols. Nu zijn ze nog jong en kan ik met mijn kennis helpen bouwen, wat ik stiekem zelf ook erg leuk vindt. De handboeken benadrukken dat er geen goede of foute manier van bouwen is, maar moedigen je aan om je creativiteit de vrije loop te laten. Het is als spelen met virtuele LEGO-blokken die nooit opraken. Minecraft is een leuk en uitdagend spel en met de kennis uit deze handboeken weet je alles over de wereld van Minecraft!

Minecraft Handboek Creative
Craig Jelley
Billy Bones
ISBN 9789030507970 
september 2021
€ 13,99

Minecraft Handboek Combat
Craig Jelly
Billy Bones
ISBN 9789030507987 
september 2021
€ 13,99

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo