Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fashion / Reviews

Welke broeken passen bij gespierde benen?

stapels spijkerbroeken

Het vinden van de perfect passende broek vind ik niet makkelijk. Positief gezegd zijn mijn heupen en bovenbenen mijn sterke punt. Vaak zitten broeken te strak om mijn bovenbenen en te los in mijn taille. Een riem lost wel een en ander op, maar niet altijd. Soms zie ik de bomen door het bos niet meer door de ontelbare verschillende broeken. Geen broek is hetzelfde. Je ziet verschillende modellen, kleuren, wassingen, gaten, zakken, knopen en stiksels. Maar ook ieder persoon is verschillend. Of je nu korte of lange benen hebt, dikke kuiten of gespierde (boven)benen, ieder lijf vraagt om een goede pasvorm.

Een goede pasvorm

Een goede pasvorm is misschien wel het allerbelangrijkst. Een aansluitende broek accentueert de billen en taille wat kan zorgen voor een vrouwelijk figuur. Als je je niet comfortabel voelt in een dergelijke broek dan zou je een straight fit kunnen proberen. Deze broeken hebben een recht model van de bovenbenen tot de enkels. Helemaal hip de laatste tijd zijn de flared broeken die nauw aansluiten bij de bovenbenen en wijder worden vanaf de knieën. Mijn favoriete broek lijkt skinny fit, maar is lekker soepel en daardoor comfortabel te dragen. Closed voor dames is een van oorsprong Italiaans denim label en heeft fijne super stretch jeans in het assortiment.

Camoufleren van gespierde bovenbenen

Naast de pasvorm is ook de stofkeuze van belang, waarbij je figuur, lichaamslengte en lichaamsbouw een belangrijke rol spelen. Maar ik vind het ook belangrijk dat de broek een tijdje meegaat. Zo kunnen de ritsen en knopen nog zo goed zijn, als de stof onvoldoende kwaliteit heeft, doe je er niet lang mee. Bij broeken met stretch wil ik graag dat de broek zijn vorm behoudt en niet snel gaat lubberen. En last but not least, is het ook fijn als die broek mijn bovenbenen een beetje camoufleert. Daarom kies ik vaak voor soepel vallende broeken in donkere kleuren. Ik kies vaak voor een effen donkere kleur, maar er zijn patronen en details die je benen langer laten lijken, zoals verticale strepen, krijtstrepen en biezen.

Broeken koop ik nooit online, want ik weet niet welke maat of pasvorm ik moet hebben. Ik ga er dus speciaal voor naar een winkel, zoals LUTZ in Vinkeveen. Op meer dan 1000 m2 winkeloppervlakte presenteert LUTZ een breed assortiment aan internationale topmerken voor dames en heren.

Meer fashion

Volg je mij al op Instagram?

Header: Pexels

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo