Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fashion / Overig / Reviews / Sport

Thermokleding is geschikt voor elk seizoen

Denk jij bij thermokleding meteen aan de wintersport? Voor mij is het dragen van thermokleding essentieel tijdens het skiën op koude dagen. Heerlijk om zo’n thermoshirt onder een trui te dragen en een thermobroek om koude knieën te voorkomen. Maar thermokleding draag ik niet enkel tijdens de wintersport, maar het hele jaar door. Thermokleding kun je namelijk in elk seizoen dragen als je het koud hebt en/of warm wil blijven. In deze blog lees je meer over de voordelen van thermokleding en review ik twee thermoshirts van Craft Sportswear.

Een onmisbaar item voor de outdoor liefhebber en buitensporter

Vroeger werd thermokleding enkel gezien als een extra onderlaag om je lichaam te beschermen tegen de kou. Niet vreemd, want thermokleding is inderdaad bedoeld om je lichaam warm te houden. Maar thermokleding heeft verschillende functies en dit maakt het geschikt voor alle seizoenen. Thermokleding zorgt er namelijk ook voor dat zweet wordt afgevoerd. Als je het warm krijgt dan zorgt de thermokleding voor een goede afvoer van zweet en warmte waardoor je het niet te warm krijgt. Je hebt voor het soort activiteit en het seizoen een ander soort thermokleding nodig. Op warme dagen ligt de focus meer op het afvoeren van zweet en bij winterse thermokleding ligt de focus meer op warmte-isolatie, zodat je lichaam op temperatuur blijft.

Tegenwoordig is thermokleding niet alleen onmisbaar voor wintersporters, maar wordt het veel gedragen door outdoor liefhebbers en (buiten)sporters in elk seizoen. Met mooi weer wil je immers ook dat zweet en warmte zo snel mogelijk worden afgevoerd. Het maakt niet uit of je gaat wandelen, fietsen, hardlopen of sporten. Je hoeft geen extreme sporten te doen. Bij elke manier van bewegen, produceert je lichaam extra warmte. Ook als je een flinke wandeling maakt, gaat je hartslag omhoog, begin je te transpireren en doet een thermoshirt zijn werk.

Review thermoshirts van Craft Sportswear

Wat voor jou de beste thermokleding is, hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan je budget, het seizoen en waar je het voor gaat gebruiken. Voor een wintersport bij een paar graden onder nul stel je andere eisen aan je thermokleding dan een rondje hardlopen in de lente of herfst. Craft Sportswear heeft diverse thermokleding ontwikkeld voor verschillende activiteiten én seizoenen. De kleding voor de zomer is vocht afvoerend, sneldrogend, ademend en heeft een verkoelende werking. In de winter werkt de thermokleding isolerend, vocht regulerend, sneldrogend en ademend. In deze blog review ik twee shirts die je idealiter in de herfst/winter draagt.

Craft Core Dry Active Comfort Shirt

Het Craft Core Dry Active Comfort Shirt voor dames is een zacht en rekbaar shirt met een mooie pasvorm. Thermokleding werkt het beste als je het direct op je huid draagt. Dit shirt heeft weinig naden en is flinterdun. Het shirt voelt als een dun laagje op je huid. Bovendien is het materiaal lekker flexibel en kun je optimaal bewegen. Dit shirt is ideaal voor een frisse herfst- of lentedag. Op een zonnige herfstdag heb je zelfs aan dit thermoshirt voldoende. Maar als het buiten kouder wordt, draag je er misschien toch graag nog een laagje overheen. Ik draag dit shirt bij bijna elke (sport) activiteit, zoals hardlopen, bootcamp of wandelen.

Als je net zo’n koukleum bent als ik, dan doe je er zeker goed aan om dit shirt in te slaan. Ik moet namelijk eerlijk bekennen dat ik dit shirt ook wel eens thuis draag als ik het koud heb. Het draagcomfort is groot en het is heerlijk zo’n extra laagje onder een trui. Leuk weetje, dit Craft thermoshirt bestaat uit 30% gerecycled materiaal.

Craft Active Extreme X Shirt

Ook als het nóg kouder wordt, blijf ik buiten sporten. Als de temperatuur gaat dalen, is het Craft Active Extreme X Shirt voor dames geen overbodige luxe. Dit is een nauwsluitend thermoshirt met lange mouwen die je lichaam goed op temperatuur houdt. De textuur van de stof is wat steviger, maar zit zeker comfortabel. Ik koos niet alleen voor de toffe paarse kleur, maar ook omdat dit thermoshirt geschikt is voor activiteiten met een hoge intensiteit in mild tot koud winterweer. Denk aan een rondje hardlopen, een uurtje fietsen of skiën op de piste.

Een groot voordeel van thermokleding vind ik dat je geen vier lagen kleding over elkaar hoeft te dragen. Die verschillende lagen kleding zitten alleen maar in de weg. Zeker als je sport wil je vrij kunnen bewegen. Dit shirt gaat dan ook zonder twijfel mee in mijn koffer naar de Alpen. Ook bij de productie van dit shirt heeft Craft Sportswear oog voor duurzaamheid. Maar liefst 61% van het Craft Active Extreme shirt bestaat uit gerecycled materiaal.

Lees ook: Sightrunning door Amsterdam-Noord

Fotografie: Byaimeemooiman

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo