Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids / Reviews

Breinbrekers & IQ testen voor kinderen

breinbrekers puzzelboek kinderen

Bij gezond leven wordt vaak gedacht aan het fit houden van je lichaam. Maar je mentale en emotionele toestand zijn minstens zo belangrijk. Om je hersenen in goede conditie te houden, kun je zelf veel doen. Naast gezonde voeding, voldoende slaap en regelmatig bewegen is het belangrijk om je hersenen uit te blijven dagen en te trainen. Los jij graag puzzels op? Laat je dan inspireren met het grote Breinbrekers & denkspelletjesboek of de superleuke IQ-testen voor kinderen.

Het grote Breinbrekers & denkspelletjes boek

Het grote Breinbrekers & denkspelletjes boek staat boordevol breinbrekers en denkspelletjes waarmee jong en oud zich uren kunnen vermaken. Je vindt er gevarieerde uitdagingen met een verschillende moeilijkheidsgraad die worden aangegeven met sterren: één ster (gemakkelijk); twee sterren (gemiddeld) en drie sterren (moeilijk).

Het boek bevat vier hoofdstukken met verschillende denkspelletjes rond de thema’s concentratie, logica, geheugen en cijfers. Met de concentratie puzzels krijg je de kans om te testen hoe je kunt afrekenen met een overvloed aan details om eenvoudige vragen te beantwoorden. Of begeef je op persoonlijk speelterrein en test je geheugen. Door de grote variatie aan spellen, zit er voor iedereen wel een hersenkraker bij om je grijze massa aan het werk te zetten!

Lees ook: Dinosaurussen van A tot Z

Superleuke IQ-test voor kinderen (7-9 en 8-10 jaar)

Hoe goed ben jij in het oplossen van puzzels en raadsels? In het superleuke boek IQ-test voor kinderen vind je vier reeksen IQ-tests. Elke reeks bestaat uit vijf tests met elk 20 vragen. Er bestaat een puzzelboek voor kinderen tussen de 7 en 9 jaar en van 8 tot 10 jaar. Na de reeks vind je de oplossingen van de test en een scoretabel. Het is aan te raden om bij het begin te beginnen, want de tests gaan van gemakkelijk naar moeilijk. Het testen van je IQ geeft inzicht in je sterke en minder sterke vaardigheden zoals algemene kennis, taal, wiskunde, ruimtelijk inzicht en logisch denkvermogen.

Testen om te ontdekken hoe slim je bent, hoeft van mij niet zo nodig. Maar mijn jongens zijn stapelgek op puzzels en raadsels. Zij zien de IQ-test reeksen dan ook niet als intelligentie test maar als een spelletje. Mijn zoon van zeven jaar kan goed overweg met de testen in het boek van 7 tot 9 jaar. De opbouw van het niveau gaat geleidelijk. De eerste test gaat hem makkelijk af en dat smaakt naar meer. Bij de tweede test moet hij al iets langer nadenken bij sommige vragen.

Heerlijk om ook die redenaties van mijn jongens te horen bij het beantwoorden van vragen. In welke ruimte van het huis hoort de fiets thuis? “Als de fiets nieuw is, mag deze even in de woonkamer staan, aldus mijn wijsneus.” En gelijk heeft hij, want onlangs kreeg zijn broer een nieuwe fiets voor zijn verjaardag die in onze woonkamer heeft gestaan. In het reuzeleuke IQ-test voor kinderen boek van 8 tot 10 jaar zitten uitdagende vragen voor mijn 8 jarige. Fijn, want zo kan hij er de komende tijd nog lekker veel mee oefenen. Want hoe meer je oefent, hoe slimmer je wordt! Met deze boeken beleven mijn jongens en ik heel wat denkplezier.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo