Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Ga op beweegvisite

beweegvisite

Bewegen is goed, meer bewegen is beter. Maar toch voldoet nog niet eens de helft van de 65-plussers aan de beweegrichtlijnen, opgesteld door de Gezondheidsraad. In 2022 daalde het percentage zelfs naar 38,2%, zo meldt het RIVM. Er is sprake van een groot beweegtekort. Daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds van 8 t/m 12 mei voor de tweede keer de Nationale Beweegweek voor ouderen, met een speciale oproep van Olga Commandeur: kom van je bank af en ga op ‘beweegvisite’!

Het beweegtekort

Voor iedereen geldt dat voldoende bewegen belangrijk is voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Ondanks de toenemende bewustwording van een gezonde leefstijl en het belang van bewegen, voldeed in 2022 slechts éénderde van de ouderen aan de beweegrichtlijnen. Meer bewegen is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord, met als uiteindelijke doel dat 75% van de Nederlanders in 2040 voldoet aan de beweegrichtlijnen. Dat doel bereiken we alleen als we nu samen in beweging komen. Daarom organiseert het Ouderenfonds de tweede editie van de Nationale Beweegweek voor ouderen van 8 t/m 12 mei.

Foto Björn Martens: Trainer van Boksschool Ton Dunk in beweging met mevrouw Van de Kleyn (Ouderenfonds)

Kom van de bank af en ga op ‘beweegvisite’

Iedereen kan in actie komen tegen het beweegtekort! Het Ouderenfonds roept samen met Olga Commandeur in de Beweegweek het hele land op om op ‘beweegvisite’ te gaan. Het idee is simpel: niet meer met de hele visite in een kringetje stilzitten, maar samen met het bezoek lekker in beweging komen! Hoe zo’n beweegvisite er uit ziet, dat mag iedereen zelf invullen.

‘’Hoe mooi is het dat we in de beweegweek het onderhouden van sociale contacten combineren met vitaliteit? Twee belangrijke ingrediënten om te voorkomen dat ouderen eenzaam worden.’’ 
– Kirsten Andres, directeur Nationaal Ouderenfonds

Boordevol beweegprogramma met voor elke oudere wat

In de Nationale Beweegweek voor ouderen staat het actief sporten en bewegen door ouderen centraal. Met een boordevol programma vinden er door heel Nederland beweegactiviteiten plaats op sportverenigingen en bij woonzorgcentra. Van sportdagen tot het bekende balkonbewegen bij woonzorgcentra, er is voor iedere oudere wel een activiteit in de buurt.

Header: Pexels

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo