Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Transformational cupping

transformational cupping

Hoe kom je nou bij transformational cupping?‘ Mijn vriendin heeft allerlei vragen als ik vertel over mijn eerste ervaring met cupping. Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. Er wordt gewerkt met glazen bollen met pompjes, die de huid vacuüm zuigen om onderhuidse verklevingen los te trekken en zo de doorbloeding te verbeteren. Ik geloof zonder twijfel in de kracht van alternatieve geneeswijzen en was al een geruime tijd heel benieuwd naar transformational cupping.

Voeding speelt een grote rol bij je gezondheid. Het eten van ongezonde voeding kan ervoor zorgen dat afvalstoffen zich ophopen in je lichaam. Maar ook het gebruik van medicatie, verzorgingsproducten, stress en het negeren van klachten kunnen een negatief effect hebben op je gezondheid. Daarnaast is uit diverse onderzoeken bewezen dat we trauma’s uit het verleden lang met ons mee dragen. Hoe fijn klinkt het om letterlijk en figuurlijk oude bagage los te laten? Niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

Cupping in combinatie met detox en voeding

Er bestaan verschillende vormen van cupping. Transformational cupping is uniek, omdat het gecombineerd wordt met detoxen en voeding. Je lichaam beschikt over een zelfreinigend vermogen, toch gaat transformational cupping hand in hand met het drinken van bleekselderij sap. Kort door de bocht; het reinigt je lever, die er dan weer op zijn beurt voor zorg draagt dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en het bindweefsel zachter wordt. Heel belangrijk voordat je aan cuppen of cupping begint.

Omdat ik graag wil ervaren wat Transformational cupping inhoudt, maakte ik een afspraak bij Yvonne van Pure Inner Health in Woerden. Eerlijk gezegd had ik geen idee wat ik precies kon verwachten, maar stond er in ieder geval voor open. Na een vragenlijst en intake worden mijn schouder en rug behandeld. Als ik spanning voel of drukke dagen is voornamelijk mijn rechter gespannen en gevoelig. Yvonne werkt met glazen cups die vacuüm trekken op de huid. Door deze cup over mijn huid te bewegen voelt ze waar verklevingen en opgehoopte afvalstoffen zitten. Zo komt alles in beweging. Niet alleen de oppervlakte van de huid, maar juist het dieperliggende weefsel wordt losgetrokken.

Zo verliep mijn cupping behandeling

Niet alleen zit mijn rechter schouder behoorlijk vast, maar ook mijn nek en lage rug blijkt tijdens de behandeling. Doordat de boel zo vast zit, vond ik de behandeling best gevoelig. Yvonne zorgde in ieder geval voor een fijne setting en probeerde me te laten ontspannen tijdens de behandeling. Zo gaf ze mij tips voor ademhalingsoefeningen. Yvonne ging samen met mij op zoek naar mijn grenzen. Tijdens de behandeling bleef ze met mij in contact om te checken hoe het met mij ging. Eerlijk is eerlijk, af en toe moest ik een beetje doorbijten. Maar mijn huid begon tijdens de behandeling al soepeler aan te voelen.

Direct na de behandeling ziet mijn huid rood en paars. Vanuit de Chinese geneeswijze zegt men hoe roder/paarser het weefsel hoe meer afvalstoffen en stagnaties. Dat bleek wel, want er is behoorlijk wat in beweging gebracht tijdens de behandeling. Maar het zal vast ook per persoon verschillen hoe snel je huid kleurt. Ik schrok niet van de verkleuringen, want ik was daar wel op voorbereid. Maar mijn kinderen waren enorm onder de indruk. Die plekken trokken overigens vanzelf weer weg in een paar dagen.

Geen ontspanningsbehandeling

Het is goed om te weten dat Transformational cupping geen ontspanningsbehandeling is. Afhankelijk van je verklevingen kan de behandeling zelfs een beetje pijnlijk zijn. Het klinkt misschien een beetje krom, maar daar waar het pijn doet zitten juist blokkades en verklevingen waar je van af wilt om je beter te gaan voelen. Voorafgaand aan de behandeling realiseerde ik mij niet hoe stijf mijn huid was, maar al tijdens de behandeling liet Yvonne mij het verschil duidelijk voelen. Er was behoorlijk vacuüm nodig om de boel los te trekken. Na de behandeling voelde ik mij ook nog een beetje beurs. Maar wel effectief. Nu ik deze blog schrijf is de behandeling al een paar weken geleden en tot nu toe heb ik geen klachten meer gehad. Ik kan je hier nog van alles over vertellen, maar Transformational Cupping ‘moet’ je echt zelf gaan ervaren!

Lees ook

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo