Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Alles is stom

You cannot have a positive life and a negative mind.

Samen met mijn oudste zoon liep ik door het tuincentrum. en alles was stom. ‘Mama, ik vind het stom dat de speeltuin dicht is. En ik vind het ook stom dat ik geen snoep mag.’ Als we in de auto zitten richting huis blijft hij maar herhalen hoe stom alles wel niet is. Ik herken zo’n negatieve bui wel. Af en toe kan ik ook zo lekker zeuren. Klagen is een soort uitlaatklep om frustraties los te laten. Een lekker potje klagen kan enorm opluchten. Je gooit er uit wat je allemaal niet zint en dan ben je het een soort van kwijt. Maar klagen kan jou of mensen om je heen in een soort negatieve spiraal brengen.

Een lekker potje klagen

Om te voorkomen dat ons gezellige uitje zou eindigen in een stom drama probeerde ik het ‘potje klagen en zeuren’ eens op een andere manier te benaderen. Kom, zeg ik, we gaan samen alles opnoemen wat we stom vinden. Alles, maar dan ook alles, wat we stom vinden.

“Ik vind het stom dat ik een mondkapje op moet. Ik vind het stom dat ik geen muntje heb voor het winkelwagentje. Ik vind het stom dat ik de hele kerstafdeling af moet lopen voor een zak potgrond. Ik vind het stom dat ik in de rij sta bij de kassa. Zo stom dat de weg is afgesloten en ik nu moet omrijden. Ik vind het stom dat er een slome duikelaar voor me rijdt en die stomme zon schijnt ook nog eens in mijn gezicht. Voordat ik het wist, was mijn zoon aan het lachen.”

We klagen natuurlijk allemaal wel eens. En dat is oké. Toch probeer ik zoveel mogelijk positief te zijn. Dat geeft me een beter gevoel. Sinds ik heb geleerd om te accepteren en te waarderen, klaag ik minder. Door positief te denken en je ook op die manier te gedragen, bescherm je je tegen negativiteit. Negativiteit vreet namelijk energie.

Huilen van het lachen

Niet iedereen zit te wachten op je klaagbui. Wil je even een potje zeuren dan kun je dat het beste even zeggen. Zo weten de mensen om je heen dat je op die manier even je ei kwijt moet. Als je je klaagbui even wilt relativeren dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op het account van Martine Sandifort. Op Instagram noemt ze zich life-changing coach, die je geen klote verder brengt. Met tranen in mijn ogen keek ik naar deze hilarische opname over het creëren van je eigen crisis, want… het kan altijd erger. Het klaaglied ‘Ik heb een heel zwaar leven‘ van Brigitte Kaandorp blijft ook briljant. Een flinke lachbui ontspant en helpt te relativeren.

En straks lig ik op mijn sterfbed
en dan lig ik in mijn graf
En dan denk ik: pff, ’t is zwaar geweest
Gelukkig is het af
Ik heb een heel zwaar leven – Brigitte Kaandorp

Ook interessant:
Positief denken
Pluk de dag

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo