Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Persoonlijk

Pluk de dag

Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Zo werd mijn oudste zoon vlak voor de zomervakantie uitgenodigd voor een kinderfeestje. Uiteraard had mijn jongste ook graag naar dat feestje gewild en was een beetje sip. ‘Wij maken er thuis een feestje van, zei ik.’ We blazen ballonnen op en gaan in de tuin picknicken. Met een grote glimlach zat hij op de fiets naar huis.

Op dit moment is er zoveel ellende en onzekerheid in de wereld dat we maanden geleden besloten om deze zomer thuis te blijven. We annuleerden onze vakantie omdat het niet goed voelde om te reizen. We schikten ons naar het idee van een staycation in de achtertuin. Toch begon het vorige week enorm te kriebelen om alsnog naar Oostenrijk te gaan. Die machtige bergen, de prachtige natuur en het heerlijke eten. ‘We gaan gewoon’ zei mijn man. Pluk de dag!

Beren op de weg

Tevredenheid, dankbaar zijn en positief denken zijn mooie eigenschappen. Maar niet geheel vanzelfsprekend. We zijn nu eenmaal niet allemaal geboren met het positiviteitsgen. Dat betekent niet dat je het daarbij moet laten zitten. Positief denken kun je leren. Je kiest ervoor om op een bepaalde manier door het leven te gaan. Ik zag altijd beren op de weg en was een kei in het bedenken van doem-scenario’s. Nog steeds is dat mijn eerste reactie voordat ik alle negativiteit kan relativeren. Maar die angst maakte me ook negatief.

Het leven is wat je vandaag viert!

Nu probeer ik me minder te richten op de (gevolgen voor de) toekomst, maar op het leven in het hier en nu. Dingen laten voor wat ze zijn of dingen gewoon doen. Niet altijd streven naar beter of meer. Zeker met kinderen zijn er altijd dingen die onverwacht gebeuren. Loslaten betekende voor mij accepteren, incasseren, gunnen en vergeven. Door los te laten ontstaat er ruimte voor nieuwe dingen. Ik voel me vrijer en minder snel uit het veld geslagen als er even iets tegenzit of anders loopt dan dat ik het graag had gezien.

Lach, leef en geniet

Tevredenheid, dankbaar zijn en positief denken zijn volgens mij onlosmakelijk verbonden met gezond leven. Het zijn mooie eigenschappen die schuilen in grote en kleine gebeurtenissen. Dankbaar zijn geeft een goed gevoel. Het heeft een positief effect op mijn stemming en ik geniet meer. Een lekker ontbijt, de zon op mijn bol, een work out, mijn werk, een wandelingetje of een spelletje met de kinderen. Maar ook onze beslissing om ondanks de annulering van onze reis naar Oostenrijk alsnog te gaan.

Natuurlijk zag ik beren op de weg en ik kon wel tientallen redenen bedenken om het niet te doen. Maar wat is het toch fijn om even helemaal weg te zijn uit onze vertrouwde omgeving, vrije van de dagelijkse drukte en sleur. Even geen verplichtingen, niets moeten en geen to do lijstjes. Het geeft me zo’n gevoel van vrijheid. Reizen maakt me blij en heeft een positieve invloed op mijn humeur en gezondheid. Alles mag en niks moet.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo