Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Zelfbeeld

Deze jas kreeg ik van mijn moeder toen ik op mijn zwaarst was. Doodongelukkig voelde ik me toen ik het punt bereikte dat ik zelfs mijn winterjas niet meer dicht kreeg. Ik liep hartje winter in een trenchcoat te blauwbekken, die kon ten minste nog wel dicht. Probeer jezelf maar eens mooi te vinden als alles te strak zit en je je een olifant voelt als je in de spiegel kijkt. Ik worstelde met een negatief zelfbeeld.

Het gevoel van binnen

Ik was boos op mezelf, walgde van mezelf en schaamde me voor mijn lijf. Mijn zelfbeeld was ontzettend negatief. Probeer jezelf maar eens mooi te vinden als alles te strak zit en je je een olifant voelt als je in de spiegel kijkt. Niet naar de maat kijken, zei mijn moeder dan altijd. De ongezonde kilo’s moesten eraf, maar het belangrijkste werk zat hem van binnen. Liever zijn voor mezelf heeft een belangrijke rol gespeeld om mijn gedachten en manier van denken te veranderen. Het kost tijd en vraagt veel werk. Ook nu ik een gezond gewicht heb bereikt, ben ik nog iedere dag zoekende naar balans.

Lichamelijke en geestelijke gezondheid

Ondanks dat ik tevreden ben met mijn lijf, zie ik op sommige dagen nog steeds dingen die ik zou willen veranderen. Ik betrap mezelf er soms nog steeds op dat ik eerst naar de negatieve punten kijk in de spiegel en mezelf moeiteloos de grond inboor. Mezelf elke dag complimenten geven zonder me daar schuldig of arrogant over te voelen, heeft me geholpen om mijn zelfbeeld positief te stimuleren. In het begin was dit ontzettend vreemd en voelde zo onnatuurlijk, zelfs bijna geforceerd. Maar het werkt en het gaat me steeds beter af. Ik zet mezelf op de eerste plaats, zorg goed voor mijn lichaam en draag kleding waar ik me lekker in voel.

We doen het allemaal: onszelf vergelijken met anderen. Toch werd ik daar ongelukkig van en gaf ik mezelf het gevoel dat ik altijd te kort deed. Uiteraard kunnen anderen je inspireren, maar de vergelijking moet niet tot gevolg hebben dat je jezelf naar beneden haalt. Ik ben bewuster gaan leven. Ik laat me minder snel uit het veld slaan door dingen die om me heen gebeuren. Eerder schreef ik al dat niet iedereen is geboren met het positiviteitsgen, maar dat betekent niet dat je het daarbij moet laten zitten. Wanneer je positief in het leven staat en van jezelf houdt, straal je dat ook uit. Het gaat om de bereidheid om ervoor te willen werken. Om elke dag iets te doen, te laten en energie te steken in een actiever, gezonder en gelukkiger leven. Het is een proces dat tijd kost. Gun jezelf die tijd om je bewust te worden, positief te denken en meer liefde te voelen voor jezelf.

Lees ook: Mijn sleutel tot succes en Blij met je lijf.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo