Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk / Reviews

Perfect op de foto

Van een hele periode uit mijn leven, heb ik geen foto’s. De foto’s van mijn zwangerschappen zijn bijvoorbeeld op één hand te tellen. Ik vond het moeilijk om mezelf terug te zien op foto’s. Een dikke kont, een slome lach, rimpels of een onderkin. En soms kijk ik als een aangeschoten hert. Er was altijd iets aan te merken op mijn foto’s. Ik was niet blij met mezelf en waarom zou ik dat laten vereeuwigen op een foto? Een negatief zelfbeeld beheerste mijn leven, totdat ik sterker in mijn schoenen begon te staan.

Jezelf laten zien is loslaten

Van een hele rits foto’s ging er misschien één door de keuring als redelijk oké. Ik maakte mezelf altijd met de grond gelijk. Doodeng vond ik het dan ook om viral te gaan met mijn foto’s op Instagram. Maar ik deed het toch om mijn angst te doorbreken. Het voelde als een soort van bevrijding. Eindelijk liet ik mezelf toe om mezelf te mogen zijn. Ik hoefde me niet anders voor te doen om leuk gevonden of geaccepteerd te worden. Door die stap viel er een last van mijn schouders en weet ik hoe fijn het is om dicht bij jezelf te blijven.

Lees ook: Verander uit liefde voor jezelf

Social media draait om foto’s

Nu post ik dagelijks een persoonlijke foto op Instagram. Als je dit verhaal niet gelezen zou hebben, zou je misschien denken dat ik met gemak voor de camera sta. Toch is dat niet helemaal het geval, al wordt het wel steeds makkelijker. Voor mijn eerste fotoshoot was ik op van de zenuwen en had ik de nacht ervoor geen oog dicht gedaan. Achteraf viel het me hartstikke mee. ‘Waar heb ik me toch zo druk om gemaakt?’ dacht ik toen.

Social media draait nu eenmaal om foto’s en is het belangrijk om goede foto’s te hebben. Ik doe wel het een en ander zelf wat prima is, maar dat zijn geen foto’s die er echt uitspringen. Bovendien ben ik het wel eens zat om mijn hele telefoon door te moeten scrollen op zoek naar een bruikbare foto. Het is gewoon niet makkelijk om altijd zelf foto’s te maken, maar bij een persoonlijke blog horen nu eenmaal persoonlijke foto’s. Zo kwam ik in contact met Femke van Fem’s Fotografie en zij zette mij in de spotlights met een personal branding fotoshoot.

Personal branding

‘Ik wil wel een beetje flatteus op de foto staan hoor’ zeg ik een tikkeltje onzeker tegen Femke, terwijl ik een fotopose aanneem. Natuurlijk, wie niet? beaamt ze. Deze stap buiten je comfortzone is ook spannend, bevestigt ze, maar ik loods je er doorheen. Dat geeft me meteen vertrouwen en ik voel me op mijn gemak. Vanuit ’t Gooi is deze leuke fotografe mijn kant opgekomen om foto’s te maken. Femke is een lief en warm persoon. De fotoshoot verliep heel ontspannen en de foto’s zijn boven verwachting mooi geworden. Het zijn foto’s waar ik mezelf in herken en die bij mij passen. Femke heeft me perfect op de foto gezet, precies zoals ik ben.

Fotografie: FEMS FOTOGRAFIE https://fems-fotografie.nl/

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo