Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Yoga voor elk moment

Waarom heb je al dagen niet meer aan yoga gedaan? Heb je het te druk? Ben je soms moe? Of kun je je niet meer herinneren welke houdingen je moet doen? Als je deze vragen met ja beantwoord, dan is de kaartenset Yoga voor elk moment van Uitgeverij Deltas dé oplossing. Kies gewoon een paar houdingen uit de set kaarten. Geen tijd? Neem twee yogakaarten. Moe? Probeer één kaart. Er zijn 50 geïllustreerde kaarten met oefeningen en meditaties om tot rust te komen. Of je nu een beginner bent of een gevorderde yogi, deze kaarten stellen je in staat om meditaties onderdeel te laten zijn van je dagelijkse leven.

Eenheid en evenwicht van het lichaam en geest

Yoga is ten minste 5000 jaar oud en betekent letterlijk: eenheid en evenwichtigheid van lichaam en geest. Door de eeuwen heen is het gebruikt voor het bevorderen en behouden van de fysieke en mentale gezondheid, flexibiliteit en jeugdigheid. Er zijn duizenden yogahoudingen. De Yoga voor elk moment kaarten bevatten zowel de meest traditionele als effectieve houdingen. Naast de houdingen bevatten ze warming-up kaarten, ademhalingsoefeningen en meditaties. Op ieder kaartje vind je een uitgebreide toelichting over de houding. Je kunt hiermee een eigen routine creëren of oefeningen doen die aansluiten bij je specifieke behoefte.

Lees ook: Stap voor stap yoga voor kinderen

Hoe werken de kaarten?

Op de voorkant van de kaart staat een illustratie van de houding. Op de achterkant van de kaart staat beschreven hoe je de houding moet doen en wat het effect ervan is. Zo is het ook voor beginners eenvoudig om de verschillende houdingen uit te proberen.

Warming-up kaarten
De warming-up kaarten zijn bedoeld om je spieren warm te maken. Deze kaarten zorgen ervoor dat je nek, schouders, armen, benen en wervelkolom eerst worden geoefend voordat je een houding gaat doen. Een warming-up doe je met rustige, natuurlijke strekbewegingen. Voor sommige oefeningen op de grond kun je een mat of een handdoek gebruiken om het comfortabel te maken.

Ademhalingskaarten
Ademhalingskaarten bieden een eenvoudige maar krachtige manier om uw adem te gebruiken voor het verminderen van spanning, het vergroten van je energie en het verbeteren van je balans en welzijn. Doe bijvoorbeeld een afwisselende neusademhaling of een ademhaling met geluid.

Meditatie- en Omkaarten
Op elk meditatiekaart staat een lotusbloem. Elke meditatiekaart richt zich op een filosofisch aspect van yoga of een spirituele gedachte om je geest tot rust te brengen. Als beginner leer ik meteen allerlei nieuwe meditaties, zoals de hartmeditatie en een intentiemeditatie. Ook zit er een Om-kaart bij om voor en/of na de yoga te gebruiken.

Neem de kaarten overal mee naar toe

In de toelichting op de Yoga voor elk moment kaarten vind je aanbevolen volgordes van de kaarten, gericht op een specifieke behoefte, bijvoorbeeld voor complete rek- en strekoefeningen, meer energie, kracht of ontspanning. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een keuze maken en verschillende kaarten pakken. De kaarten zijn een ideale manier om toch even gauw tussendoor bewust bezig te zijn met je fysieke welzijn, emotionele evenwicht en spirituele groei. Op een duinhelling, in de achtertuin of zelfs op kantoor: de Yoga voor elk moment kaarten kun je overal mee naar toe nemen!

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo