Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Hotspots / Kids / Reviews

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

safari wildlands zoo emmen

Een achtbaan in een dierentuin? Mijn jongens kunnen het bijna niet geloven, maar in WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen wachten volop avonturen op je. In deze dierentuin maak je een wereldreis in één dag. Je reist door de jungle, de savanne en het poolgebied. Zo ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je onvergetelijke avonturen. Samen met mijn mannen bracht ik een weekend door in Drenthe en dan mag een bezoek aan dit geweldige park niet ontbreken.

Als we aankomen bij de Q-park om de hoek bij WILDLANDS gaat de slagboom automatisch open. Voorafgaand aan ons bezoek hebben we online een parkeerplaats gereserveerd tegen een vast tarief voor een hele dag. Zo hoeven we niet meer langs de betaalautomaat en gaan we goed voorbereid op pad. Binnen vijf minuten staan we bij de ingang van het park en hebben we keuze uit drie gedeeltes: Jungola, Serenga en Nortica.

Vijftig tinten groen in Jungola

We gaan eerst de jungle in. In dit gedeelte van WILDLANDS begint een avontuurlijke route door de Vlindertempel waar honderden exotische vlinders om je heen vliegen. Dit stuk van het park is grotendeels overdekt. We vervolgen onze weg langs een gigantisch olifantenverblijf waar we een olifant in het water zien badderen. In Birdy Bush is het een drukte van jewelste met allerlei kleurrijke vogeltjes. Voor één euro kopen we een beetje nectar waardoor de vogels op je arm en hoofd komen zitten.

Ik waan mij echt in de jungle. Verderop hoor ik apengeluiden, maar wanneer mijn jongens de boten over de Rimbula River zien varen, hebben ze daar geen oog meer voor. We konden zo de boot instappen en vaarden een rondje door de jungle. De mistige grot vonden de jongens best spannend. Vanuit de boot zagen we een uitgebreid klimparcours door de jungle gaan. In dit klimparcours, de jungle trail, klim je hoog over en door de jungle. Vanuit diverse observatietorens kun je overal om je heen kijken. Het zweet stond op mijn voorhoofd, want het was best een workout om door de jungle te klauteren. Desondanks is het niet alleen leuk voor kinderen. Ook ik was helemaal in mijn element en had de hele dag wel hier willen blijven.

In de grote woestijn in Serenga

Maar in WILDLANDS zijn nog veel meer avonturen te beleven. Vanuit de jungle gingen we naar de savanne. We wanen ons in Afrika en stappen de wereld van de hete droogte binnen (en dat met een flinke regenbui). Middenin de heuvelige Serenga-woestijn ligt een ontspoorde trein. Onverstoorbaar sjokken daar de kamelen en vicuñas langs. In de trein liggen slagtanden, dierenhuiden en vangkisten. Je kunt er doorheen lopen en dat is al een avontuur op zich. Bovendien heb je vanaf hier een mooi uitzicht over de woestijn.

Van al die avonturen krijgen we trek. We besluiten om wat te eten in de overdekte klauterwereld Animazia vol touwbruggen, boomhutten en glijbanen. Kinderen kunnen zich hier naar hartenlust uitleven. Dacht je dat hier geen dieren wonen? Dan heb je het mis. Tropische vissen, zeeschildpadden en naakte molratten voelen zich hier ook prima thuis.

Daarna gingen we op safari en kwamen we oog in oog te staan met kamelen, zebra’s, giraffen en neushoorns. Wat een geweldige ervaring! Na de safari kwam gelijk ons volgende hoogtepunt van ons bezoek aan WILDLANDS. De achtbaan de Tweestryd is een sensationele rit door de oude mijn. De achtbaan gaat niet alleen keihard vooruit, maar ook nog eens achteruit. Ik gilde de longen uit mijn lijf en mijn jongens hadden de tijd van hun leven. Naast de achtbaan is een speeltuintje en café, zodat ‘achterblijvers’ zich ook vermaken tijdens het wachten. Al was er tijdens ons bezoek nauwelijks een wachtrij.

Op naar de ijsberen in Nortica

Nortica is de wereld van de ijzige kou. In het havengebied zien we energieke pelsrobben en zeeleeuwen als acrobaten door het water schieten. Felgekleurde boeien, grote fuiken en de geur van vis. Ook hier is weer een attractie die je niet mag missen. In een stoel ga je mee op een testrit van de Artic 1, een vliegervaring in 4D. De Artic 1 vliegt, duikt en glijdt over het landschap beneden je. Zo zag je de Poolgebieden nog nooit! Zorg dat je gordel vast zit, zet je schrap en geef je over aan dit onvergetelijke avontuur.

Avonturen sparen in WILDLANDS

WILDLANDS is alles behalve een doorsnee dierentuin. Het entertainmentgehalte is hoog en je kunt je hier met gemak van vroeg tot laat vermaken. Naast de prachtige dieren zijn er veel speeltuinen en andere attracties. Ons bezoek aan WILDLANDS was bijzonder geslaagd. De aankleding van het park is bijzonder goed gedaan. Je waant je echt in de verschillende werelddelen en er is veel te ontdekken. Eén nadeel aan de dierentuin is dat de afstand vanaf ons huis iets te ver is om hier vaak naar toe te gaan. Als we in de buurt hadden gewoond dan hadden we ongetwijfeld een abonnement genomen. Alleen al om de hele dag in de jungle door te brengen.

Op Instagram deel ik in de highlight ‘Drenthe’ meer over onze avonturen in WILDLANDS

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo