Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food

Eiwitshakes voor voetballers

eiwitshake

Voetballers gebruiken eiwitshakes om genoeg eiwitten binnen te krijgen, zonder hun lichaam te belasten met andere voedingsstoffen. Deze shakes zijn handig om hun prestaties op peil te houden, vooral tijdens intensieve trainingen en een drukke voetbalweek. Eiwitshakes van fitcode.nl zijn een belangrijk onderdeel van het dieet van voetballers om te zorgen dat ze voldoende eiwitten binnenkrijgen.

Drinken professionele voetbalspelers eiwitshakes?

Ja, professionele voetballers drinken regelmatig proteïne shakes als onderdeel van hun dieet. Spelers zoals Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar hebben openlijk aangegeven dat ze proteïne shakes gebruiken om hun voeding en prestaties te ondersteunen. Deze shakes worden vaak genomen als ontbijt of diner en op deze manier kunnen ze hun dagelijkse eiwitbehoeften binnenkrijgen zonder afbreuk te doen aan hun training. Het lijkt een algemene praktijk te zijn onder voetballers.

Zijn deze shakes goed?

Absoluut, eiwitshakes zijn waardevol voor (professionele) voetballers. Ze ondergaan intense trainingen die dagelijks “schade” aan hun spieren toebrengen. Om deze spieren te herstellen en te laten groeien, hebben ze proteïne nodig. De aanbevolen hoeveelheid varieert, maar voor de meeste voetballers ligt deze tussen de 0,50 en 0,60 gram per kilogram lichaamsgewicht. Het is echter lastig om zoveel proteïne uit voedsel te halen zonder extra calorieën en voedingsstoffen binnen te krijgen. Eiwitshakes bieden hiervoor een handige oplossing. Ze leveren geconcentreerde proteïne zonder overbodige calorieën en voedingsstoffen, waardoor ze handig zijn om spierherstel en -groei te ondersteunen.

Is het nodig om deze shakes te drinken?

Voetballers moeten genoeg proteïne eten om hun spiermassa op peil te houden. Ze trainen hard, soms wel zes uur per dag, en spelen veel wedstrijden. Dit kan hun spieren beschadigen. Proteïne zorgt ervoor dat spieren herstellen en groeien. Het verkort ook de tijd die ze nodig hebben om te herstellen tussen trainingen. Proteïne is vooral belangrijk voor hun onderlichaam en kern. Als ze moeite hebben om genoeg proteïne uit hun gewone eten te halen, kunnen eiwitshakes handig zijn. Deze shakes zijn makkelijk te verteren en een goed alternatief voor vlees of vis. Het is ook belangrijk om eiwitshakes op het juiste moment te drinken voor het beste resultaat.

Wanneer kun je een shake drinken?

Voetballers nuttigen eiwitshakes direct na een zware training of wedstrijd om hun spieren te helpen herstellen. Deze shakes worden snel verteerd, dus zorg ervoor dat je binnen een uur na de shake een volledige maaltijd eet. Het gebruik van eiwitshakes vermindert de afbraak van proteïne en bevordert de opbouw van spieren tijdens het herstel na de inspanning. Proteïnen die zorgen voor een hoge concentratie aminozuren in het bloed helpen bij het transport van deze aminozuren naar spieren en cellen, wat essentieel is voor spierherstel en -groei. Om al deze redenen zijn de eiwitshakes een echt onderdeel geworden van de voetbalcultuur!

Header: Pexels

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo