Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Nederland / Reizen

Familiehotel De Stobbe in Ruinen

hotel de stobbe ruinen

Geen drukte en geen grote steden, maar wel veel natuur. In Drenthe kun je genieten van rust en ruimte. Wist je dat de provincie Drenthe beschikt over maar liefst drie Nationale parken? Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van Nederland. Maar ook als je een beetje actie, gezelligheid of lekker eten zoekt, heeft Drenthe genoeg te bieden. Voor een weekend quality time met het gezin koos ik voor het gezellige dorpshotel De Stobbe in Ruinen.

Een hotel met zwembad

Midden in het karakteristieke brinkdrop Ruinen ligt het familievriendelijke hotel De Stobbe. Voorheen bood dit hotel acht kamers, maar sinds René Wever en zijn zusje Demelsa het hotel runnen is dit uitgegroeid tot hotel met 33 kamers en 10 luxe suites. Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien; boxspring-bedden, een flatscreen tv én een eigen badkamer. Daarnaast kun je in het hotel uitgebreid dineren in de brasserie en borrelen in het café.

Om op en top te genieten van ons weekendje weg is een hotel met zwembad natuurlijk perfect! Hotel De Stobbe heeft een verwarmd zwembad waar je baantjes kunt trekken en een sauna. Voor de jongens is het zwembad natuurlijk een groot feest. Na het inchecken staan de jongens te popelen om meteen naar het zwembad te gaan. We zijn de hele dag buiten geweest en het is heerlijk om de middag af te sluiten met een duik in het zwembad. ‘Mogen we bommetjes maken?

’s Avonds culinair tafelen in de brasserie

Dan zien de jongens het bad in de hotelkamer. ‘Oh, mama een bad!‘ roepen de jongens luid vanuit de badkamer. Sinds we onze badkamer hebben verbouwd hebben we geen bad meer. Het is dan ook een feestje om na het zwemmen nog samen even te badderen. Van al dat buiten zijn en zwemmen zijn we een beetje rozig en krijgen we lekkere trek. Het is dan ook fijn dat we ’s avonds niet meer de deur uit hoeven voor een lekkere maaltijd. ’s Avonds dineren we in de brasserie van het hotel. De ambiance is gezellig en de gerechten worden bereid met verse producten. Elk seizoen heeft het restaurant dan ook een andere kaart. De jongens zijn helemaal in hun nopjes met het kindermenu. Mijn man en ik smullen van een driegangendiner. Voor mij is er rekening gehouden met een vegetarisch menu.

Een heerlijke start van de dag!

Na een heerlijke nachtrust weten de jongens niet hoe snel de pyjama’s uit moeten om weer hun zwembroek aan te trekken. Hoe tof is het om een duik te nemen in het zwembad vóór het ontbijt? Na volop waterplezier genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet. Versgebakken broodjes, croissants, een vers gekookt eitje en volop luxe fruit zoals bramen, blauwe bessen en ananas. Mijn man vindt suikerbrood heerlijk en ik kies voor fruit met granola en een bruine boterham met ei. Wat een heerlijke start van de dag! Er zijn volop gezonde keuzes te maken en het aanbod is teveel om op te sommen.

Het is gezellig druk in de ontbijtruimte. Aan een lange tafel zit een Duitse familie uitgebreid met elkaar te ontbijten. Ook zie ik stelletjes van allerlei leeftijden en twee vriendinnen die samen weg zijn. Tijdens het ontbijt raak ik in gesprek met een ouder echtpaar die al jarenlang hotel De Stobbe bezoekt. ‘Het is altijd goed.’

In de buurt: Bezoek Wildlands Adventure Zoo in Emmen

Crossen door de ruige natuur van Drenthe

Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om op pad te gaan. Hotel De Stobbe is de ideale uitvalsbasis voor een wandel- of fietsvakantie in Drenthe. De ontdekking van het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa begint in het Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld. Rondom het bezoekerscentrum is er van alles te zien en te doen. Er is een natuurlijke speelplek met een waterplas, zandstrand, kleibult en een fantastische waterpomp.

Nog leuker vond ik het om snelheid te maken in de bossen, te slingeren over de beste singletracks en menig heideheuvel te trotseren. Ik verraste mijn mannen met een MTB-tocht door de bossen van Ruinen. De route is zo’n 20 kilometer lang en speciaal aangelegd voor mountainbikers. Brede rechte paden worden zorgvuldig afgewisseld met een verrassend parcours. De route is redelijk vlak en niet zwaar. Mountainbiken is een heerlijke manier om mijn hoofd leeg te maken en ook mijn mannen genieten ervan. In totaal hebben we 33 kilometer gefietst. Dat hebben mijn jongens van zeven en acht jaar bijzonder goed gedaan.

Helaas was het voor ons tijd om weer naar huis te gaan. Ik had nog zoveel meer willen doen en zien in de omgeving dat ik wel langer had willen blijven. Voor kinderen is Drenthe een feestje. Je hoeft maar met ze naar buiten te gaan en er is iets te beleven. Klim- en klauterbossen, zwembaden en zwemplassen, op bezoek bij een schaapsherder. Eén ding is zeker: we komen absoluut terug!

Op Instagram deel ik in de highlight ‘Drenthe’ meer over onze avonturen in deze regio.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo