Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Wijsheid van de stoere octopus

Lessen over zelfliefde uit de natuur

In ‘Wijsheid van de stoere octopus‘ van Rani Shah leer je over zelfliefde en goed leven van het planten- en dierenrijk. Leer van de oester hoe je schoonheid kunt vinden in tegenslagen. Een aanval van buitenaf, een zandkorrel, tovert hij om tot een parel. Of de octopus, die je leert dat een beetje bluffen als je onzeker bent, best mag en ook behoorlijk wat oplevert. Dit boek bevat een belangrijke boodschap om niet alleen beter voor jezelf te zorgen, maar ook voor onze planeet.

Selfcare safari

Maak je klaar voor een selfcare safari, want dit boek bevat waardevolle lessen die we kunnen leren van de planen en dieren. Op de aarde bloeit het leven immers alleen als je goed voor jezelf zorgt. Selfcare is meer dan een sporadisch gezichtsmaskertje of af en toe wat druppels geurolie. Het gaat over balans en prioriteit geven aan je mentale, fysieke en emotionele welzijn. Herinner jij jezelf wel eens om lief te zijn voor jezelf? Het is niet egoïstisch om te kiezen voor jezelf, maar toch lukt het velen van ons niet om zonder aarzeling en/of schuldgevoel voor zichzelf te kiezen.

Voortbestaan en welzijn voor alles

Alle planten en dieren hebben unieke eigenschappen en gedrag ontwikkeld om zich te ontwikkelen en voort te kunnen planten. Planten en dieren kunnen alleen voortbestaan als ze hun eigen welzijn vóór alles laten komen. Selfcare begint dan bij het ontsnappen aan natuurlijke vijanden en het vinden van voedsel. Voor ons, mensen, is er maar weinig wat ons welzijn in de weg staat. En toch zijn zoveel mensen angstig, ongelukkig en gestresst.

In achttien hoofdstukken speelt een dier of plant de hoofdrol in een informatief en humoristische verhaal met een les over zelfliefde. Lees over de energiezuinige ruststand van de kwal en de veerkracht van het stekelvarken. Of bekijk het leven van de zonnige kant. Probeer maar eens chagrijnig te blijven als die vrolijke, gele zonnebloemen in de buurt zijn. Ik vond het heftig om te lezen dat een groot aantal planten en dieren met uitsterven worden bedreigd: maar liefst 33 procent van alle amfibieën en 68 procent van alle planten.

Bestel Wijsheid van de stoere octopus eenvoudig bij Bol.com

Bewustwording en manier van omgaan

Gezondheid en welzijn zijn niet alleen op onszelf van toepassing, maar ook op de manier waarop we met de aarde omgaan en alle soorten die samen leven. Wijsheid van de stoere octopus maakt je bewust van de schoonheid van de wereld om ons heen. De fascinatie van de schrijfster Rani Shah voor het dieren- en plantenrijk voel je door de verhalen heen. De verhalen zijn aandoenlijk en vol inzichten, humor en waardevolle levenslessen. Ik weet zeker dat we allemaal iets kunnen leren over evenwichtig leven van onze vrienden in het planten- en dierenrijk. De schrijfstijl is vlot wat het prettig maakt om het boek te lezen. Ik heb van dit boek genoten. Wijsheid van de stoere octopus is een heerlijk boek om te geven, aan anderen of jezelf.

Kijktip op Netflix: My Octopus Teacher
Craig Foster zwemt elke dag in de ijskoude zee van Zuid-Afrika en komt op een gegeven moment een bijzondere metgezel tegen: een jonge nieuwsgierige octopus. Langzaam winnen de twee elkaars vertrouwen en de nieuwsgierige jonge octopus laat steeds meer van de geheimen van de onderwaterwereld aan hem zien. Dat is al bijzonder op zich, maar Foster merkt zelf ook dat hij fysiek verandert: hij kan veel beter tegen de kou en kan ook langer zijn adem inhouden.

Wijsheid van de stoere octopus
Rani Shah
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021586137
november 2021
€ 17,50

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo