Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Persoonlijk

Roze is voor meisjes

Be silly. Be fun. Be different. Be crazy. Be you.

‘Roze is voor meisjes’ zegt mijn zoon uit het niets. Van mij heeft hij het niet dus hij heeft deze kennis vast op school opgedaan. Zo jammer dat we van kinds af aan al (on)bewust in hokjes worden geduwd. Roze is voor meisjes, meisjes spelen met poppen, jongens zijn stoer en spelen met auto’s. Ik ben echt niet perfect en zeg ook wel eens tegen mijn jongens dat ze stoer zijn, maar ik doe wel mijn best om in de opvoeding mijn kinderen vrij te laten. Mijn jongens mogen in principe alles doen wat ze graag willen. We hadden een babypop en een speelkeuken en als ze zich willen verkleden als prinses dan regel ik een jurk. Ook ben ik met ze naar dansles geweest omdat ze dat graag wilden. Eenmalig, maar toch.

Nagellak

Toen ik aan de keukentafel mijn nagels lakte, vroeg mijn zoon of hij ook nagellak mocht. Mijn eerste instinct was: Nee. Nee, want dat hoort niet. Wat zouden anderen daarvan vinden? Nee, want ik wil niet dat je hierom gepest wordt. Maar ik zei: Ja natuurlijk, wil je ook deze kleur? De volgende dag ging hij met rood gelakte duimen naar school. Hij heeft helemaal geen besef dat nagellak alleen voor meisjes zou kunnen zijn of dat iemand hier een probleem mee kon hebben.

Ik had er ook helemaal niet meer aan gedacht, totdat mijn zoon met een sip gezicht thuiskwam. Zowel jongens en meisjes hadden hem uitgelachen om zijn nagels. Ik vertelde hem dat het niet uitmaakt wat andere kinderen vinden, maar dat het erom gaat dat hij het zelf mooi vindt. Maar hij wilde de nagellak eraf, zodat de andere kinderen hem niet meer zouden plagen. En dat brak mijn hart, omdat op dat moment bepalen anderen wat mijn kind wel of niet mooi mag vinden.

Ongetemd leven

Sinds ik het boek Ongetemd leven van Glennon Doyle heb gelezen, houdt het ‘helemaal jezelf kunnen zijn’ me meer dan ooit bezig. Mijn zoons houden van buitenspelen, ravotten, stoeien en wild doen, auto’s en vrachtwagens, maar ze zijn ook stapelgek op tekenen, badderen met veel badschuim en koekjes bakken. Laten we kinderen de ruimte geven om te ontdekken wat ze leuk vinden. Heb het lef om helemaal jezelf te zijn én anderen zichzelf te laten zijn.

Lees ook: Ongetemd leven van Glennon Doyle

Afbeelding: Pexels

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo