Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Water tijdens een kampeervakantie

kampeerbusje aan het strand

Tijdens een nachtje kamperen met een vriendin besefte ik mij hoe fijn het is om altijd toegang te hebben tot schoon drinkwater. We hadden een heerlijk afgelegen kampeerplekje gevonden midden in de natuur. Het was idyllisch, maar schoon water ontbrak. Voor water moesten we een flink eind naar een lokaal tappunt wandelen. Geen nood natuurlijk, maar toch besefte ik mij dat een goed gevulde watertank toch wel erg fijn is tijdens een kampeervakantie.

Overal schoon water tot je beschikking

Niets is fijner om op reis te gaan en schoon water tot je beschikking te hebben. Als je met een camper of caravan op vakantie gaat en gebruik wilt maken van een watervoorziening, dan kun je een watertank laten plaatsen. Met zo’n watertank of watervat heb je op ieder moment water tot je beschikking waarmee je de afwas kunt doen of een fijne douche kunt nemen. Zo’n watertank gebruik je voor de opslag van water.

De meeste campers en caravans beschikken over een schoonwatertank. Met dit water kun je koken, afwassen, douchen of het toilet doorspoelen. Met een voorraad van 100 liter water kun je zo’n twee dagen vooruit. Daarna moet je de tank weer vullen met vers water. Voor drinkwater adviseert de Nederlandse Kampeerauto Club om flessenwater te gebruiken, gekocht of zelf vers gevuld en in de koelkast gezet. 

Watergebruik in de camper

Maar wat doe je met het water dat door het afvoerputje stroomt? Vuil water mag je immers niet zomaar lozen. Naast een schoonwatertank bestaat er ook een vuilwatertank voor caravans en campers. Het vuile water dient gedumpt te worden in speciale putten die zijn aangesloten op het riool. Je kunt dit afvalwater niet zomaar door een willekeurige regenput spoelen.

Last but not least dien je nog wel met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het belangrijk om de watertank regelmatig te reinigen en het water te vervangen. Het water in een watertank is stilstaand water. Hierdoor is het verstandig om extra alert te zijn op bacteriën die het water kunnen besmetten en je gezondheid in gevaar kunnen brengen. Vooral legionella is een gemene bacterie die ernstige infecties kan veroorzaken. En als je thuiskomt van een heerlijke kampeervakantie dan moet niet alleen de caravan of camper van binnen schoongemaakt worden, maar ook de watertank!

Meer over water

Header: Pexels

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo