Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Buitenland / Er op Uit / Kids / Reizen

LEGOLAND Duitsland

legoland duitsland

Zoek jij een leuke tussenstop tijdens de reis naar jouw vakantiebestemming in Oostenrijk of Italië? Na een heerlijke vakantie verrasten wij onze kinderen met een bezoek aan LEGOLAND Duitsland in Günzburg (tussen Stuttgart en München). Het is goed bereikbaar vanaf de snelweg en het park biedt ook volop overnachtingsmogelijkheden. Alles in dit pretpark is geïnspireerd door de bekende bouwblokjes. En daar worden mijn twee jongens heel erg blij van. ‘Zijn de attracties dan ook van Lego?’ In deze blog vertel ik je over onze avonturen in Legoland Duitsland.

Het aantal kassa’s bij de ingang is enorm. Alle bezoekers gaan razendsnel naar binnen. We hebben onze tickets online gekocht en hoeven deze slechts te scannen waardoor we zo door kunnen lopen. Op het centrale plein houden we eerst een fotosessie met allerlei grote beelden van Lego. Op het plein vind je een Lego city winkel, een Boutique waar je Lego kleding kunt kopen en een atelier waar je je eigen minifiguur kunt laten maken. Hoewel mijn kinderen meteen Lego willen kopen, gaan we eerst het park ontdekken.

Tip: Download de LEGOLAND app voor een handige plattegrond en de actuele wachttijden per attractie.

Onze favoriete attracties in LEGOLAND Duitsland

LEGOLAND Duitsland bestaat uit diverse werelden. Gaan we Duitsland in miniatuurformaat ontdekken of durven we een snelle rit te maken op de rug van de vuurdraak? Dit enorme pretpark heeft volop uitdagende attracties. Voor kinderen van alle leeftijden is er meer dan genoeg te doen. Zo is er voor de allerkleinsten een leuk speelpark in Duplo stijl. Kun je in stoere achtbanen of een spannende 4D film kijken. Er zijn wildwaterbanen of ga op expeditie in de jungle of vaar in een piratenschip.

Met al die toffe attracties is het moeilijk kiezen en ook bijna onmogelijk om een lijst met topattracties te maken. Welke attracties aan te raden zijn, is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van je kinderen. Mijn jongens vonden bijna alles leuk. Van Duploland tot aan de nieuwste achtbaan, de Maximus Gardian flight. Onze jongens van zeven en acht jaar waren lang genoeg voor alle attracties. Voor veel attracties geldt een minimumlengte van 110 cm. Ik heb geprobeerd om onze favoriete attracties op een rijtje te zetten.

Nummer 1: Maximus de vlucht van de bewaker

Vanuit de trapkar hebben mijn jongens alleen nog maar oog voor de blauwe achtbaan, oftewel Maximus – the guardian’s flight. Deze achtbaan vind je in de nieuwste Lego wereld Mythica en is een achtbaan op 17 meter hoogte. Het is de eerste Wing Coaster waarbij je met 15 meter per seconde in een helix draait. De wachttijd is 45 minuten, maar mijn jongens hebben het er voor over. “Ja mam, dit is de eerste keer dat ik over de kop ga.” Met ons hoofd voorover suizen we door de kurkentrekker terwijl onze benen in de lucht bungelen. Ja, dit was gaaf én het wachten waard.

Nummer 2: Vuurdraak

We wandelen over de ophaalbrug van het Middeleeuwse kasteel voor een rit op de rug van een vuurspuwende draak. Deze attractie begint in het kasteel waar je een kijkje krijgt in het leven van dappere ridders. Je ziet overal bewegende Lego taferelen. Het is heel leuk gedaan en voor de kenners voelt het een beetje aan als de Efteling, maar dan van Lego. Dan zien we de draak die de schatkamers bewaakt en vliegen we door de poort naar buiten. Er volgen bochten, steile hellingen en verhogingen in de achtbaan. Als je houdt van spanning, snelheid en sensatie dan is de Vuurdraak echt iets voor jou!

Nummer 3: Lego race

Ja, kijk die achtbaan!‘ Mijn jongste zoon is al weggerend voordat ik er erg in heb. De Lego race achtbaan is er één voor stoere kids die van spanning houden. Je neemt deel aan een snelle race met scherpe bochten en hoge snelheid. Samen met zijn vader beleefde mijn kleine thrillseeker dit avontuur, terwijl ik met mijn andere zoon een kijkje nam bij de Lego outlet.

Nummer 4: Ninjago World

Volop herkenning zien mijn jongens in de wereld van de ninja’s. Voor alle leeftijden is er in Ninjago World wel iets te doen, maar mijn jongens rennen natuurlijk meteen naar de spannende Ninjago The Ride. In deze interactieve ride kruipen we in de huid van een ninja. In de voertuigen van de attractie zitten sensoren die onze hand- en armbewegingen registreren. We moeten onze handen gebruiken om bliksem- en vuurballen, ijsfonteinen en luchtstoten af te vuren naar 3D-vijanden. Effecten als licht, mist en warmte creëren een perfectie 4D-ervaring!

Nummer 5: The temple expedition

‘Je moet wel goed richten, mama’. Ook the temple expedition is een interactieve ride waarbij we door het Oude-Egypte van Lego rijden. Onderweg moeten we met een laserpistool op de doelen langs het parcours schieten. En dat gaat mij zo goed af, dat ik de hoogste score heb van het gezin. Daar stonden de mannen natuurlijk wel even van te kijken.

Te veel attracties om op te noemen

Deze vijf attracties zijn slechts een kleine greep uit het totale aanbod in Legoland. Zoals ik al eerder zei, er is teveel om op te noemen. Je kunt ook je rijbewijs halen, op reis gaan door de verborgen stad Atlantis en voor waterratten is er nog een uitdagende waterbaan. Je kunt je eigen minifiguur maken, een ballonvaart maken of reizen met de trein. In de zomermaanden zijn er dagen met extra lange openingstijden, vuurwerkshows en een parade. Overal in het park zijn mogelijkheden om met Lego te spelen en volop te bouwen. Zelfs in sommige wachtrijen van attracties. Het enige verbeterpuntje dat we zagen, was dat de aankleding en vermaak in de wachtrijen soms wat beter kon.

Met mooi weer raad ik je aan om extra (droge) kleding mee te nemen vanwege de attracties met water. Je kunt zelf je eten en drinken meenemen, maar er zijn ook meer dan voldoende restaurants in het park. In elke Lego wereld kun je snacks en drinken kopen of een hapje eten in een thema restaurant. Met de talloze attracties voor jong en oud, is Legoland een leuke uitstap tijdens een vakantie in Beieren of een tussenstop voor een vakantie in het zuiden.

Meer pretparken

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo