Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Wandelen

Waterbeleefpad ’t Natte laand

Gasterij Hoeve Wielrevelt is een ideaal vertrekpunt om landgoed Haarzuilens te ontdekken. Deze traditionele Haarse Hoeve is omgetoverd tot een eigentijds erf waar je kunt ontspannen, lunchen, wandelen en deelnemen aan leuke activiteiten. Ook vind je het hier Waterbeleefpad ’t Natte laand en pal naast Hoeve Wielrevelt is een superleuke OERRR speeltuin in aanbouw.

OERRR speeltuin

Aan de overkant van de weg, naast de Geertjeshoeve, kun je betaald parkeren (€ 1,75 euro per uur). Vanaf hier steken we de weg over en zien we de OERRR speeltuin al liggen. Om eerlijk te zijn kwamen we voor de speeltuin, maar helaas is deze nog niet geopend. We lopen door naar Gasterij Hoeve Wielrevelt en nemen een kijkje bij de konijnen en kippen. Bij toeval stuitten we op het Waterbeleefpad ’t Natte Laand en besluiten om het avontuur aan te gaan.

Tip: combineer deze avontuurlijke wandeling met een bezoek aan de Geertjeshoeve

Avontuurlijke wandeling

’t Natte Laand is een avontuurlijke wandelroute van zo’n 3 kilometer voor het het hele gezin door de bloemrijke weilanden van het Wielrevelt. Het begin van de wandelroute is niet zo spannend. Het is een gedeeltelijk onverhard pad en niet alleen mijn kinderen vinden dit een beetje saai. Het wordt pas leuk als we bij het pontje aankomen. Eerst moeten we ons een weg banen door een spannend pad van planten. Dan steken we het slootje over met het trekpontje. Verder vind je er ook een wiebelvlot en balanceren we over planken en boomstronken over de sloot.

Een aanrader is om met jonge(re) kinderen via het fietspad (rechterkant) een stuk het weiland in te fietsen/steppen. Het eerste saaie gedeelte sla je op die manier over. Na ons avontuur halen we een ijsje bij Gasterij Wielrevelt en drinken nog iets op het terras tussen de bomen. Wat een heerlijke plek is dit. Zeker als straks de OERR speeltuin open is, dan komen we hier zeker terug om lekker te ravotten. Mocht je niet uit de buurt komen dan kun je het bezoek aan dit Waterbeleefpad ’t Natte Laand combineren met een bezoek aan Kasteel Haarzuilens en de Geertjeshoeve.

Meer informatie over het Waterbeleefpad ’t Natte Laand vind je op Natuurmonumenten.nl

Andere kindvriendelijke hotspots, leuke kinderboeken en producten vind je bij Kids

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo