Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Vakantie / Wandelen

Piratenweg Serfaus

‘We are family’ luidt het motto in de regio Serfaus Fiss Ladis. De bergen in deze Tiroolse vakantieregio hebben enorm veel te bieden voor kinderen. Natuurbelevenis gaat samen met bewegen, eindeloos veel speelmogelijkheden en avontuurlijke wandelingen. De Piratenweg in Serfaus is een relatief makkelijke wandeling van zo’n twee kilometer. Het pad begint bij het middenstation van de Komperdellbahn. Met gemak kun je een kinderwagen meenemen, want het is een eenvoudige wandelroute die goed begaanbaar is.

Op avontuur

Piraten is een stoer thema waar kinderen veel fantasie in kwijt kunnen. Piraten zijn vaak grappig en toch ook wel spannend. Schatkaarten hebben weer iets geheimzinnigs. De Piratenweg is goed aangegeven en we volgen de bordjes met opdrachten. Het zijn voornamelijk eenvoudige zoekopdrachten. De jongens rennen alweer vooruit als ze een volgende opdrachtenbordje zien of op zoek gaan naar voorwerpen. Het grote houten piratenschip was wel het succesnummer van deze wandeling.

De kinderen vonden deze wandeling te gek. Het is zeker weten een leuke wandeling met kinderen, maar niet zo uitdagend als bijvoorbeeld de Hexenweg in Fiss. De wandeling is helaas ook niet zo lang. De uitzichten zijn werkelijk prachtig, maar de wandeling zelf is niet echt avontuurlijk. Na deze wandeling bezochten we het speel- en recreatieparadijs Murmliwasser. Dit park bestaat o.a. uit talrijke speel- en belevenisstations zoals waterfietsen, watergoten, watertrappen en een hangbruggen.

Lees ook: Hexenweg in Fiss

Tip: Haal bij het VVV of de kassa’s van de kabelbanen in Serfaus-Fiss-Ladis een raadselblok met leuke opdrachten voor kinderen. Het raadselblok is tweetalig verkrijgbaar: Duits en Engels en kost slechts 2 euro. Met de opdrachten en puzzels in dit boekje komen de verhalen van de avonturenpaden nog meer tot leven.

Alles over de vakantieregio Serfaus Fiss Ladis vind je op www.serfaus-fiss-ladis.at

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo