Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Meer groenten is altijd goed

We weten allemaal wel dat het eten van verschillende groenten en fruit gezond is. Door gezond en gevarieerd te eten, krijg je dagelijks voldoende vitaminen en mineralen binnen die je lichaam ondersteunen. Zo houd je bijvoorbeeld je weerstand op peil. Toch grijpen we veelal naar de bekende groenten, want ‘wat de boer niet kent, dat vreet hij niet’. In deze blog vertel ik je hoe je toch je broodnodige vitamines binnen kunt krijgen.

Altijd en overal

Wist je dat er honderden soorten groenten verkrijgbaar zijn? Daar zit echt wel wat bij wat je wel lust. Als je bijvoorbeeld niet van spruitjes houdt, dan blijven er nog talloze opties over. Meer groenten is altijd een goed idee en kan overal. Niet is zo lekker als groenten op je brood, zoals geraspte wortel of plakjes komkommer. Leef je uit met een heerlijke goedgevulde lunchsalade, geniet van een groenteomelet of maak een groentesoepje.

In verse groenten is er volop keus. Als je moeite hebt met kiezen, neem dan een kijkje bij de groente in de aanbieding of probeer eens een groente uit die je nog niet kent. Veranderen vraagt om een beetje lef om nieuwe dingen uit te proberen. Mijn vader deed vroeger altijd radijsjes op zijn plakje kaas op de boterham. Ik vond radijsjes te pittig van smaak, maar onlangs heb ik ze toch gekocht. Tot mijn verbazing vond ik ze nu wel lekker. Als je een steentje wilt bijdragen aan de zorg voor het milieu kies dan voor groente uit het seizoen.

Lees ook: 50x avondeten zonder vlees

Gezonde sapjes

Ben je niet zo’n groente fan? Je kunt groenten goed verstoppen in je maaltijden door ze klein te snijden of te verwerken in een sapje. Groentesap is een makkelijke manier om snel veel groenten binnen te krijgen. Je kunt natuurlijk vaste recepten volgen, maar misschien vind je het wel leuk om een beetje te experimenteren. Kies een aantal groenten, fruit en kruiden en maak je eigen groentesap. Laat je door happyjuicy inspireren tot allerlei lekkere en gezonde sapjes.

Trek je bij groentesap meteen een vies gezicht? Helemaal niet nodig, want de sapjes zijn juist zoet door de toevoeging van fruit en een beetje fris met een druppeltje citroen of limoen. Het zelf maken van je sap heeft het voordeel dat je weet wat erin zit en je zeker kunt zijn van een grote hoeveelheid belangrijke vitaminen. De sapjes uit de supermarkt bevatten vaak onnodige toevoegingen zoals suiker. Maak de sapjes dus lekker zelf en probeer te experimenteren. De meeste mensen hebben moeite om aan hun dagelijkse portie groente en fruit te komen. Groenten en fruit zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Met deze groentetips hoop ik je te informeren en inspireren om bewuste en gezonde keuzes te maken voor een gelukkiger en gezonder leven. Neem een kijkje op happyhealthy voor meer over je gezondheid.

Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding.

Afbeelding: Pexels

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo