Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Triominos

Als er één spelletje is waar mijn kinderen geen genoeg van krijgen dan is het wel Triominos van Goliath Games. Vooral de jongste wint dit leuke spelletje keer op keer. Voor kleine kinderen is er een Triominos Junior die we ontelbaar vaak gespeeld hebben. De variant voor kinderen is van karton en heeft naast cijfers ook verschillende kleurtjes. Dit spel helpt kinderen bij het leren herkennen van cijfers en kleuren en deze te gebruiken in het spel. Maar nu mijn jongens zes jaar en ouder zijn, vond ik het tijd voor het échte spel.

Een spel voor de hele familie

Misschien doen de stenen van Triominos je wel aan het klassieke familiespel domino denken. In plaats van rechthoekige stenen, wordt dit spel gespeeld met driehoekige genummerde stenen. Door de drie zijden zijn er meer aanlegmogelijkheden. Het spel begint door een willekeurige steen op tafel te leggen. Iedere speler probeert tijdens zijn beurt één van zijn Triominos stenen passend aan te leggen. De speler die als eerste al zijn stenen van zijn plankje heeft gespeeld, is de winnaar.

De magie van de stenen

Triominos spelen we altijd met veel plezier. Je hoeft er niet al te veel bij na te denken, maar soms is het toch best even puzzelen om te kijken of je steentje past. Het spelletje kun je met twee personen spelen, maar het is ook leuk om dit met z’n viertjes te doen. We spelen eigenlijk altijd zonder puntentelling, maar je kunt het spelletje dus nog wat ingewikkelder maken. Het leuke aan Triominos vind ik dat je het met iedereen kunt spelen. Het is niet ingewikkeld en heeft geen lange spelduur. Ideaal voor een kort spelletje voor of na het eten bijvoorbeeld, maar ook leuk tijdens een spelletjesavond.

Koop Triominos bij een lokale speelgoedwinkel of via Bol.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo