Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Het Verhaal van Koning Schaak

Het Verhaal van Koning Schaak van MEGABLEU is een volledig nieuwe en unieke benadering van het klassieke schaakspel. Een leuk bordspel dat jonge kinderen op een eenvoudige manier leert schaken met behulp van gekke verhalen, levendige illustraties, aangepaste schaakstukken én een uniek schaakbord. En niet alleen kinderen, want ook voor volwassenen die nog niet kunnen schaken is het een leuke en beeldende manier om te leren schaken. Het Verhaal van Koning Schaak is dan ook niet voor niets één van de winnaars van Speelgoed van het Jaar 2022

Een voorleesboek en twee schaakspellen in één

Het Verhaal van Koning Schaak bestaat uit een voorleesboek en twee schaakspellen in één. Het is een soort mix van het bekende schaakspel en een vrolijk verhaal tussen twee ruziënde koningen. De regels van het schaken worden in acht verhalen uitgelegd. Zo komen de schaakstukken meer tot leven. Met Het Verhaal van Koning Schaak leer je stap voor stap schaken. Door middel van challenges leer je de zetten van de schaakstukken. In ieder hoofdstuk komt er weer een nieuw schaakstuk aan bod.

Het spel is vrolijk vormgegeven met sprookjesachtige figuren. De combinatie van voorlezen en schaken is een briljante manier om kennis te maken met het schaakspel. De grappige kartonnen figuurtjes maken het spelletje leuk en speels waarna je met gemak overstapt op de ‘echte’ schaakstukken. Dat maakt dit spel echt een meegroeispel en kunnen kinderen er lang plezier van hebben.

Het Verhaal van Koning Schaak
Genre: Strategiespel, Tijdsduur: 30 minuten.
Voor 1 tot 2 spelers. Leeftijd: vanaf 4 jaar. 

Meer spellen van MEGABLEU

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo