Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Fit op jouw manier

fitopjouwmanier

Probeer gewoon een keertje tofu, ga op een skateboard naar je werk toe, neem Arie Boomsma als je trainer, loop een rondje strek je benen, maak vandaag iets met quinoa, ga touwtje springen voor de sofa, bak met olie niet met boter, ga naar buiten om te fietsen, laat ze uit wat groenten kiezen, hang in je kamer een trapeze, maak volkoren bolognaise, doe een dansje bij de afwas, wat sit ups in je badjas, ga een uurtje eerder pitten.

Er zijn ontelbare tips en adviezen waardoor het soms lijkt alsof je je hele leven ervoor moet omgooien. Leefstijlverandering begint met kleine stapjes. Om je fitter te voelen hoef je niet meteen je hele leven om te gooien. Kleine veranderingen in je leefstijl kunnen al binnen een paar weken effect hebben op je weerstand. Met een betere weerstand voel je je meestal fitter en vaak ben je beter beschermd tegen ziekmakers. De overheid is een nieuwe (televisie)campagne gestart: Fit op jouw manier. Deze campagne probeert duidelijk te maken dat kleine stapjes ook zeker de moeite waard zijn en dat er voor iedereen een manier te vinden is om te beginnen. Vind bij wat jou past.

Fit op jouw manier

Je leefstijl veranderen is een zoektocht. Niet iedereen wil met een skateboard naar zijn werk of staat ervoor open om tofu te eten. Op de website fitopjouwmanier.nl vind je eindeloze variatie aan voorbeelden. Door middel van een soort carrousel kun je doorklikken van de ene naar de andere tip. Net zolang totdat je iets ziet dat wel bij jou past. Het zijn laagdrempelige en soms voor de hand liggende adviezen. Voorbeelden zijn: ‘Zak een paar keer door je knieën’, ‘Maak een dagboek van je eten’, ‘Loop een rondje in de avond’ en ‘Schep een extra lepel groente op’.

Kleine stapjes zijn ook zeker de moeite waard en voor iedereen is er een manier te vinden om van start te gaan met een gezonde leefstijl.

Paul Blokhuis, staatssecretaris VWS

Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Hier lees je mijn verhaal. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo