Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Cultuur en Media / Er op Uit / Reviews

Vriendinnencomedy TOP vrouwen

topvrouwen theater

Samen met een vriendin beleefde ik een avond uit vol humor, avontuur (en laat ik eerlijk zijn) af en toe wat moodswings. We waren aanwezig bij de feestelijke première van het theaterstuk TOP vrouwen in de Schouwburg Amstelveen. De gloednieuwe vriendinnencomedy gaat over drie hartsvriendinnen die ten ere van hun overleden vriendin een berg beklimmen. Ze nemen niet alleen hun herinneringen mee, maar ook heel wat andere ballast.

Een avontuurlijke reis vol emoties en onthullingen

Topatrices Tanja Jess, Rian Gerritsen en Sandra Mattie staan samen op het podium en dat zorgt voor een vermakelijk toneelfeest. De drie actrices spelen drie hartsvriendinnen van middelbare leeftijd. In twee dagen beklimmen ze voor het eerst een berg in de Schotse hooglanden ter ere van hun overleden vriendin Rebecca. Nog voordat ze aan de klim zijn begonnen, wordt al duidelijk dat de vriendinnen zelf ook behoorlijk wat issues mee zeulen. Denk aan herkenbare issues als verbroken relaties, trouwen op je 50e, vriendschap en natuurlijk de liefde. Maar ook minder lachwekkende onderwerpen als rouw, het vinden van een afscheidsbrief en suïcidale overwegingen. Tijdens de klim wordt er ontzettend veel gekibbeld door de vriendinnen en komen er veel issues ter sprake. Het blijkt nog behoorlijk lastig om te praten over wat echt belangrijk is. Zal het ze lukken om het verleden een plek te geven en hun vriendschap in stand te houden? Als er iets is dat helpend is, dan is het zeggen wat er op je hart ligt.

TOP vrouwen biedt een hilarische ladiesnight

Het format van dit theaterstuk is vermakelijk. De types die de actrices vertolken zijn naar mijn idee iets overdreven. Tanja Jess speelt Monica, de over de top fashionista, dan heb je Paula de eetgrage sloddervos en Sophie, een single lesbienne. Maar hier kunnen natuurlijk wel weer grappen en grollen over worden gemaakt. De chemie tussen de dames op het podium is er. Ook de humor zit er van begin tot eind goed in. Het is geen schuddebuiken van het lachen en de tranen rollen niet over mijn wangen, maar mijn vriendin en ik hebben ons goed vermaakt. De hartsvriendinnen delen ups en downs. Op het einde nam het afscheid van Rebecca wel de boventoon, maar ook hier ontbrak de humor niet. TOP vrouwen is een vriendinnencomedy met volop situaties en biedt een leuke avond uit.

Over TOP vrouwen
De comedy TOP vrouwen is geschreven door de bekende Amerikaanse toneel- en filmscript schrijver Peter Quilter en en vertaald door Jeremy Baker. De regie is in handen van Joep Onderlinden en de productie door Rick Engelkes.

Bekijk hier de speellijst van de comedy TOP vrouwen.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo