Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Natuur / Overig / Reviews / Sport

Freerunpark Reeuwijkse Hout

freerunpark reeuwijkse hout

Het mooiste freerunpark van Nederland ligt ongetwijfeld in Reeuwijkse Hout. We komen met regelmaat naar dit recreatiegebied. Met mooi weer is het goed vertoeven op de speel- en ligweide aan de recreatieplas. Het zwemgedeelte is afgeschermd en geschikt voor kleine kinderen. Maar ook in de herfst kun je hier heerlijk wandelen, fietsen en uitwaaien. En in de wintermaanden kun je hier uitgebreid vogel spotten. Kortom, een heerlijke plek om buiten te zijn. Maar het street art freerunpark maakt het Reeuwijkse Hout nog aantrekkelijker voor sportievelingen.

De natuur als inspiratiebron

Verwacht geen saaie grijze betonblokken. Dit freerunpark is een kunstwerk in de buitenlucht. De Bodegraafse streetartist Renske Koster heeft het rauwe beton een make-over gegeven met prachtige natuurschilderingen. De natuur was een grote inspiratiebron voor Renske en het parcours sluit dan ook naadloos aan op de groene omgeving. Op het freerunpark kun je maar liefst 25 verschillende dieren vinden, zoals een leeuw, slang, vis en ooievaar.

Lekker bewegen in het groen

Palen, rekstokken, betonblokken, rioolbuizen en andere obstakels vormen een uitdagend parcours voor mooie stunts, sprongen en tricks. Het freerunpark Reeuwijkse Hout is geen speeltuin, maar een sportgebied dat is ontworpen voor parcours gebruik voor gebruikers vanaf 12 jaar. Zo vormt dit park een uitdagend freerunning parcours voor mooie stunts, sprongen en trucs.

Freerunning is niet zomaar spelen. Het is zelfs een officiële sport, waarbij het de bedoeling is om over obstakels te klimmen en om van het ene obstakel naar het andere te springen. Deze manier van bewegen wordt steeds populairder. Bewegen in het groen is belangrijk en met een freerunpark kan dit op een speelse wijze in de buitenlucht.

Avonturenroute Reeuwijkse Hout

Bij het Reeuwijkse Hout vind je ook een leuke avonturenroute voor het hele gezin. De route is ongeveer twee kilometer lang in een prachtige omgeving. Via onverharde paden kom je onderweg elf speelgelegenheden van natuurlijke elementen tegen, zoals een trekpont en een blotevoetenpad.

En als je trek hebt gekregen van al dat wandelen, klimmen en klauteren dan kun je voor een hapje en drankje terecht bij restaurant Reeuwijkse Hout. Op het grote terras met uitzicht op de recreatieplas kun je heerlijk lunchen of dineren. Of kies voor het Italiaanse restaurant Mercatu waar je kunt genieten van gerechten met dagverse ingrediënten. Onder hetzelfde dak zitten een ijssalon, coffee en bar.

Lees hier alles over de Avonturenroute Reeuwijkse Hout.

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo