Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Nederland / Overig / Reizen

HUP, het sportiefste hotel van Nederland

hup hotel lobby

Even ontsnappen aan de drukke periode van thuis blijven en werken

Mijn collega vertelde in een online meeting dat ze een vakantiehuis had gehuurd en in het zuiden van het land zat. Dat bracht me op een idee, want door de drukke periode van thuis blijven, werken en thuisonderwijs komen de muren inmiddels best op me af. De dagen gaan op elkaar lijken en ik voel mijn stressgevoel toenemen. Het is tijd voor een positieve noot: wat kunnen we nog wél doen tijdens de lockdown? Spontaan boekte ik een nacht bij familiehotel HUP, gelegen in het bosrijke Mierlo, net onder Eindhoven. Even er tussen uit in een andere omgeving met mijn gezin, dát is genieten én draagt bij aan een ontspannen gevoel. HUP is een perfecte uitvalbasis voor het hele gezin. Ook tijdens de lockdown. 

Relaxen is ook een sport

Een weekend erop uit is heel goed tegen stress en geeft een boost aan je energie. Ontspannen is dan ook geen luxe. Je hebt het ook gewoon keihard nodig voor je gezondheid. Tijdens een weekendje weg ben ik beter in staat om alles even los te laten en maak ik me minder zorgen over hoe alles gaat. Dit weekend staat dan ook in het teken van relaxen. Zo is de omgeving van HUP rijk aan de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant. Voordat we inchecken bij het hotel gaan we eerst langs bij familie in Someren. Met elkaar lopen we de Bontvenroute, oftewel de zogenaamde ‘Lion King route’. Vanaf een slingerend bospad loop je zo de ‘savanne’ op, een prachtige vlakte waar Schotse Hooglanders grazen. Het gebied grenst aan de Strabrechtse heide en is prachtig met bossen, vennen en heide. De route is zo’n drie kilometer en dus goed te doen met (kleine) kinderen. Na de gezonde dosis frisse lucht en lichaamsbeweging checken we in bij HUP Hotel.

Club room to the max

HUP Hotel is volgens alle genomen maatregelen geopend en exclusief open voor logerende hotelgasten. In de lobby kijken we onze ogen uit. Alles in het hotel straalt sport uit. We zijn nog niet binnen of de jongens sprinten weg. Ze hebben een grote glijbaan gespot midden in het hotel. Geweldig! We overnachten in twee unieke Club rooms naast elkaar met een tussendeur. De kamers hebben verrassende, sportieve elementen en in de tussendeur is zelfs een pingpong tafel verstopt. Van spiegel tot vloerbedekking, van prullenbak tot zitje… in deze unieke kamers gaan sport en ontspanning hand in hand. De Club room heeft een tweepersoonsbed, een zitje, bureau en is ruim en licht. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zoals een heerlijke stortregendouche, koffie- en theefaciliteiten en een enorme flatscreen aan de muur. De badkamer is betegeld met voetbalmotief, je handdoek hang je aan een turnbalk en je afval gooi je via een basketbalnet in de prullenbak. Geweldig toch?

Bij de receptie halen we drankjes en snacks voor op de kamer. Na een korte pauze op onze hotelkamer besluiten we om nog een ommetje te fietsen. HUP biedt goede fietsen met veilige kinderzitjes. Vlakbij, in het centrum van Mierlo halen we heerlijk Italiaans ijs. Na een rondje fietsen gaan we terug naar het hotel. De glijbaan is een groot favoriet van onze jongens. “Deze vakantie is echt top, mama.” Maar ze hebben de ballenbak en LEGO-kamer nog niet eens gezien. In de LEGO ruimte kun je zelfs de mooiste LEGO-kunstwerken aan de muur bouwen en de ballenbak staat garant voor uren speelplezier. De lobby van HUP hotel is ontzettend ruim met overal leuke hoekjes en loungeplekken waar je heerlijk kunt zitten. Terwijl de jongens van hot naar her rennen, duik ik in een heerlijk loungestoel met een tijdschrift. Van al dat spelen, krijgen we trek. We installeren ons op onze hotelkamer en bellen de receptie om pizza te bestellen. HUP maakt er echt een sport van om het ons zo comfortabel mogelijk te maken.

Snurken en superdeluxe ontbijten

Na een lange dag duiken we lekker ons bed in. We slapen heerlijk op de goede king-size bedden. Als de jongens wakker zijn, vragen ze direct of ze weer naar de glijbaan mogen. Bij de receptie kunnen we ontbijtboxen halen om vervolgens te genieten van een uitgebreid ontbijt op bed. Luxebroodjes, hartig en zoet beleg, vers fruit en sap, allemaal heerlijk en goed verzorgd. Na het uitgebreide ontbijt springen de jongens direct in de ballenbak. Maar het is prachtig weer en we gaan graag vroeg op pad. Op nog geen tien autominuten afstand van HUP kun je prachtig wandelen in een bosrijke omgeving. Voor kinderen is er een leuk beleefpad ‘Het Katoenpad’ en een prachtige natuurspeeltuin. We boffen met het lenteweer en brengen hier de hele ochtend door. Helaas is het dan weer tijd om naar huis te gaan. “Wanneer gaan we weer naar HUP?” vraagt mijn oudste zoon. We kijken terug op een heerlijke minivakantie. We zijn er écht even helemaal uit geweest en bijgetankt. Het is toch dat stukje extra ontspanning wat je ervaart als je echt even helemaal weg bent uit je eigen omgeving. HUP is het ídeale hotel voor ouders met stuiterballen! Ik durf dan ook met zekerheid te zeggen dat we hier nog een keer terugkomen. En dan nemen we opa en oma mee.

HUP biedt ook in deze (lockdown)periode super leuke arrangementen om veilig te genieten. Denk aan een overnachting met een privé bioscoop of een culinair diner op je hotelkamer. Hotelgasten mogen gratis gebruik maken van PT sessies (op basis van beschikbaarheid). Ben je benieuwd naar andere leuke plekken waar ik ben geweest? Neem dan een kijkje bij Hotspots en Kids erop uit.

HUP Hotel | Arkweg 3, 5731 PD Mierlo | www.hup.eu

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo