Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Stink AVI’s

Een heel vies boek om zelf te lezen

‘Mama, er staan allemaal drollen in dit boek! Wat is dit voor boek?’ Als ik mijn zoon vertel dat in dit boek alleen maar vieze verhalen staan, zie ik hem glunderen. Het boek Stink AVI’s staat vol met kak en poep, snot en slijm en vieze scheten. Met twee kleuters zijn de poep- en scheetgrappen nog lang niet het huis uit. Dit boek is dan ook een schot in de roos.

Een scheet in een pot

In Stink AVI’s lezen we over een aardige reus met buikpijn, die op het punt staat met zijn scheet een hele stad weg te blazen, een juf die stinkt en een jongen die op een dag een stinkende trol in zijn bed vindt. Mijn jongens gieren het uit van het lachen. Een stinkende trol in je bed die ook nog in zijn neus peutert, bah! Vooral bij het verhaaltje over een scheet in een pot, maar dan hebben we het verhaaltje over de juf die stinkt nog niet gelezen. Zelfs bij die titel komen ze niet meer bij van het lachen.

ik hou de pot bij mijn bil
en dan laat ik een scheet.
de scheet zit in de pot.

Wat doe jij?

In Stink AVI’s vind je bij elk vies verhaal een grappig weetje of een leuke activiteit. Maak bijvoorbeeld zelf poep van ontbijtkoek en een beetje water. Of beantwoord vragen zoals: Wat zou jij doen als je een wind laat in de klas? Mijn jongens vertellen in geur en kleur hun ervaringen met scheten in de kleuterklas. Lach je je rot en laat je er nog een? Doe je net alsof je niets hebt gemerkt? Of geef je een ander de schuld? Mijn oudste kleuter vertelt trots dat hij een wind liet en zei dat zijn klasgenootje dat had gedaan. Hilarisch die verhalen die los komen naar aanleiding van de verhaaltjes in dit boek.

Wat doe jij als je in bed een wind laat?
Ik ga snel even naar de wc.
Je duikt onder de dekens om te ruiken.
Ik roep: help, een stinkbom in mijn kamer.

Leren lezen

Stink AVI’s is een grappig boek met leuke illustraties. Het sluit goed aan bij de belevingswereld van kleuters in de ‘poep- en plasfase’. Vieze grappen zijn natuurlijk het allerleukste. Mijn jongens hebben smakelijk om de verhalen kunnen lachen. Het lettertype is goed leesbaar voor de jonge lezertjes. Leren lezen was nog nooit zó grappig: poep, pies, snot en slijm op AVI-niveau M3 tot en met E4, oftewel zes jaar en ouder. Dit AVI-boek willen kinderen zeker lezen!

Koop Stink AVI’s bij je lokale boekhandel of via kinderboeken.nl

Andere reviews van kinderboeken, toffe speelplekken en leuke producten vind je onder Kids.

Stink AVI’s
Jette Schröder
Uitgeverij Ploegsma Amsterdam
ISBN 9789021681627

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo