Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Stefani’s schrijfsels: verhuizen of emigreren

Hunebedden

Regelmatig schiet er van alles door mijn hoofd waar ik iets mee wil, wat mij heeft geraakt of inspiratie heeft gegeven. Dingen die ik graag wil delen, omdat ze iets met mij hebben gedaan. En misschien ook iets voor jou kunnen doen. Op Socials geef ik regelmatig een inkijkje in mijn dagelijkse leven via berichten en stories, maar er blijven ook veel schrijfsels in mijn notities plakken. Omdat het zo lekker therapeutisch werkt om dingen van mij af te schrijven, heb ik een nieuw blog item bedacht: Stefani’s schrijfsels.

In deze blog lees je over zeer uiteenlopende onderwerpen, maar in ieder geval dingen die mij bezig houden. Dit kunnen leuke dingen zijn, maar ook angsten, to-do-lijsten, nieuwe aankopen waar ik verliefd op ben geworden, toekomstplannen, leuke uitjes en emoties. Ik ben van plan om iedere week een nieuwe persoonlijke blog te schrijven, maar pin mij er niet op vast. Nu lijkt het een goed idee, maar misschien denk ik daar volgende week weer anders over.

Instant verliefd op Drenthe

Waar ik blij van word, is actief genieten in de natuur. En daar past Drenthe uitstekend bij. Drenthe is mooi, ruim en vol uitdaging. Drenthe heeft prachtige Nationale Parken en schatten uit de oertijd om te ontdekken. Nergens anders in Nederland vind je zoveel verschillende natuur bij elkaar. Struinen door de eindeloze bossen en vennen, of het grootste natte heidegebied van Europa ontdekken of wandelen door een labyrint van meren, plassen en slootjes, ik krijg er geen genoeg van.

‘Je bent de afgelopen tijd zo vaak in Drenthe. Je zou er net zo goed kunnen wonen!’ Deze opmerking sloeg de spijker op z’n kop, want als ik in Drenthe ben, en vooral als ik door het bos wandel, struin over zandigere paadjes op de hei of op een mountainbike over modderige paden scheur, voel ik mij zo gelukkig. Het geeft mij een rijk en vrij gevoel. Intenser dan dat ik thuis een rondje door de polder maak. En iedere keer schiet het door mijn hoofd: Wat als ik naar Drenthe zou verhuizen?

Verhuizen is een grote verandering

‘Wat houdt je tegen?’ werd mij vervolgens gevraagd. Goede vraag. Het daadwerkelijk losrukken van mijn vertrouwde omgeving is een tweede. Fantaseren we allemaal wel eens over verhuizen of emigreren? Ik ben nooit ver van mijn ‘nest’ vandaan geweest. In mijn studententijd verhuisde ik slechts 20 kilometer verder op. En na mijn studie wilde ik het liefst weer terug verhuizen. Het voelt toch een beetje alsof ik geworteld ben op deze plek. Ja, natuurlijk speelt de nabijheid van vrienden en familie een belangrijke rol.

Verhuizen of emigreren is een lastige keuze en een grote verandering die nogal impact kan hebben. Je weet wat je achterlaat, maar niet waar je terechtkomt. Er zijn geen garanties. In mijn geval ben ik ook niet de enige die zo’n beslissing maakt, maar gaat het mijn hele gezin aan. Wil ik wel echt weg? Lijkt het gras groener in Drenthe? En als ik in Limburg ben, dan voel ik ook iets voor het prachtige glooiende landschap. Voor nu blijft het bij fantaseren en blijf ik lekker in het midden van het land. Een goede reden om extra vaak vakantie te vieren, want Nederland heeft alles.

Meer over Drenthe

Een familieweekend in Hof van Saksen
Mountainbiken in Ruinen
Familiehotel De Stobbe in Ruinen
Wildlands Adventure Zoo Emmen

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo