Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Nederland / Reizen / Vakantie

Een familieweekend in Hof van Saksen

Wanneer mijn moeder mij om advies vroeg voor een accommodatie voor ons familieweekend hoefde ik niet lang na te denken. Op Hof van Saksen ontbreekt het jong en oud aan niets. Dit luxe vakantieresort ligt midden in de prachtige natuur van Drenthe en biedt tal van eersteklas faciliteiten om van een exclusieve vakantie te genieten in een prachtige setting.

Een luxe resort met landelijke uitstraling

Na een autorit van twee uur komen we aan bij de statige entree van het resort. Op weg naar de receptie zijn mijn jongens, terecht, onder de indruk van de glijbanen constructie. We hadden ze al verteld over het zwemparadijs, maar nu staan ze echt te trappelen. Het liefst hadden ze hun zwembroeken al aan. De receptie bevindt zich in het hoofdgebouw waar je ook de toegang tot het zwembad vindt, net als restaurants, een Gift & Fashion shop en de spa & wellness voorzieningen. Het ziet er stijlvol uit.

Waterpret zoals het bedoeld is

We verzamelen op het zonnige terras van het Grand Café met uitzicht op het recreatiemeer. Voor de kids is er een uitgebreid kindermenu en zelf genoot ik van een heerlijke caesar salade met knapperige kip. Onze accommodatie was nog niet klaar, maar we konden al wel gebruik maken van de faciliteiten van het park. Natuurlijk staat het zwembad op het programma. Mijn kleine neefje en nichtje genieten in het muzikale peuterzwembad met opa en oma, terwijl ik met de rest van de familie naar de waterglijbanen ga.

In de Bombo stuiter je met z’n vieren tegelijk op een band in een trechter. Het voelt een beetje alsof je in een achtbaan zit en eerlijk, ik moet er even van bijkomen. ‘Je moet vijf keer gaan, dan zul je er echt van genieten‘, aldus mijn schoonzus. Toevallig verbleef zij een paar weken geleden ook al in Hof van Saksen met haar familie. ‘Van welke glijbaan ben je net geweest?’ Als de badjuf aan mijn zoon vraagt hoe hij de glijbaan vond, zegt m’n schoonzus: ‘Je kunt beter vragen hoe het met z’n moeder is.’ Ja, de glijbanen zijn spectaculair, sensationeel en ook echt spannend.

Stiekem vond ik het geen straf om vervolgens met mijn kleine neefje en nichtje in het pierenbad te spelen. De jongens vonden de wildwaterbaan buiten ook helemaal geweldig en de hele familie ging mee. Ook oma ging mee. ‘Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden’ zegt ze mij later. Ik hoop dat m’n jongens dat nooit meer vergeten.

Een vrijstaande boerderij voor de hele familie

Als we na ons zwemavontuur bij onze luxe vakantieboerderij aankomen, kijken we onze ogen uit. De charmante boerderij met rietendak ligt pal aan het water met een groot terras en een lap grond eromheen. Het interieur is modern en stijlvol. De kids ploffen meteen op de ruime loungebank. De keuken is van alle gemakken voorzien en de boodschappen die we vooraf besteld hebben, staan al in de koelkast. Ideaal!

Even later rennen de jongens naar boven. Er zijn in totaal vijf slaapkamers, waarvan één beneden. Dat is ideaal voor mijn vader die beperkt is in zijn bewegingen. Ook ideaal is dat ieder gezin een eigen badkamer heeft. De grote boxspring bedden in de slaapkamers zijn al opgemaakt. ‘Er is een bad met bubbels!’ gilt mijn jongste zoon van boven. We hebben thuis geen bad dus dit wordt als echte luxe ervaren! Mijn oog valt eerder op de luxe Rituals producten. Alles ziet er super schoon uit en aan werkelijk waar alles is gedacht. Luxe keukenapparatuur, sfeerverlichting, meer dan voldoende servies en overal horren.

We boffen met het prachtige weer en ploffen op het terras voor een borrel in het zonnetje. ’s Avonds bestellen we pizza’s en pokebowls die worden bezorgd aan de voordeur. Het is zo heerlijk dat we niets hoeven te doen, behalve de tafel te dekken. Na het eten wordt er nog lekker gestept door het park en gesprongen op de grote air trampoline, totdat het toch écht bedtijd is voor de kids.

Er is zoveel te beleven op Hof van Saksen

De volgende ochtend ren ik een verkenningsrondje van vijf kilometer over het park. Je hoeft Hof van Saksen niet af voor prachtige natuur. In het wandelbos kom ik een kudde schapen tegen en terug naar de boerderij zie ik konijntjes. Als ik terug ben, wordt het ontbijt bezorgd. Voor de kinderen zijn het leuke ontbijtboxen met ook een danoontje en een speeltje. Zo is ontbijten écht een feestje! Mijn jongens zijn zichtbaar onder de indruk. In de app van Hof van Saksen bekijk ik alvast het dagprogramma. Er worden zoveel activiteiten aangeboden, dat ik eigenlijk niet zo goed weet waar ik moet beginnen. Eén ding weet ik zeker: we komen tijd te kort. Maar als ik een Voetbal Clinic zie staan, is er geen twijfel meer.

Na deze activiteit gaan de jongens het liefst weer het zwembad in. Maar er is nog zoveel meer om te ontdekken, zoals een recreatiemeer met grote speeltuin en trekpontje over het water, een indoorspeelparadijs met Starbucks (ideaal bij slecht weer), diverse buitenspeeltuinen en een indoor trampolinepark. We halen vers schepijs bij de Noordermarkt. Wat een fantastische winkel is dit. Je vindt hier dagelijks de lekkerste ingrediënten voor heerlijke gerechten en tussendoortjes, maar kunt ook heerlijke maaltijden ophalen of laten bezorgen. Je kunt zelfs een uitgebreide borreltafel bestellen of een slagroomtaart.

We boffen ontzettend met het weer. Het is heerlijk vertoeven aan het recreatiemeer met speeltuin voor kinderen van alle leeftijden. Mijn jongens vinden de kabelbaan door het water erg leuk en doen tikkertje over het waterparcours. Mijn neefje en nichtje springen eindeloos op de air trampoline en ook de glijbaan is populair. Later spelen we een potje minigolf. Het is een prachtig aangelegde minigolfbaan met een uitdagend parcours. Terug bij onze boerderij genieten we weer van het zonnetje op het terras aan het water, terwijl de jongens naar kikkers zoeken. De jongens hadden nog hutten willen bouwen en een potje footgolf willen spelen, maar het weekend vliegt voorbij zonder dat we een idee van tijd hebben.

Ontdekken van Drenthe

Je leest het al, je hoeft het park niet af. Er is meer dan genoeg te doen. Maar je kunt toch niet zeggen dat je in Drenthe bent geweest zonder Hunebedden te hebben gezien? Met ouder-kind tandems die we huurden op Hof van Saksen maakten we een kort tochtje naar de dichtstbijzijnde hunebedden D17. Indrukwekkend om te zien. En natuurlijk werd er ook geklommen.

Een andere aanrader is een wandeling over het Boomkroonpad. Op een hoogte van 22,5 meter wandel je tussen de bomen en sta je letterlijk tussen de boomkronen waar de vogels fluiten en de eekhoorns leven. Het pad is (slechts) 125 meter lang, maar wel een mooie belevenis. Ook leuk om te bezoeken is Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Dagen met gouden randjes en onvergetelijke herinneringen

Niets lekkerder dan de hele dag buiten zijn, op blote voeten lopen, jumpen totdat je erbij neer valt, laat naar bed, uitgebreid ontbijten, racen op de step, ijsjes eten, badderen in de jacuzzi, chips eten met zandhanden, een tijdschrift lezen in het zonnetje, fietsen op een tandem en ravotten op het strand. Hof van Saksen onderscheidt zich doordat je verder werkelijk waar niets meer hoeft te doen. Je schuift aan in één van de vier restaurants of bestelt wat en wanneer je maar wilt. Het was een weekend zoals een vakantie hoort te zijn. Ik ben blij dat mijn jongens nu de leeftijd hebben dat ze zich dit weekend nog lang zullen herinneren. In Hof van Saksen ben je er niet zomaar even uit. We hebben genoten van een buitengewone vakantiebeleving op het hoogste niveau voor de hele familie.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo