Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Kids / Leuke dingen / Reviews

Splatoon 3

De game Splatoon 3 voor de Nintendo Switch is een schietspel met een bijzondere twist. In plaats van kogels zijn de wapens namelijk geladen met verf! Het doet mij meteen denken aan paintball en laat ik dat nou heel leuk vinden. Schieten met verf is een leuke twist en maakt het spel kindvriendelijk. Deze game is de derde in de serie van Splatoon, maar mijn mannen en ik gaan voor de eerste keer de verfstrijd aan!

Verf er op los

Wat me meteen opvalt, is dat de game er super mooi uitziet. De omgeving waarin het spel zich afspeelt, is een droge en dorre woestijnachtige omgeving. Indrukwekkend in ieder geval. We geven onze speler de door ons gewenste looks en oefenen met het schieten op ballonnen. Door je controller te bewegen, kun je je richting bepalen. Het is in het begin even wennen met het indrukken van de juiste knoppen, maar mijn zoontje van zes jaar heeft het razendsnel onder de knie. Voor de beginner is het best fijn dat de game tips geeft in het scherm. Zo word je meteen goed op weg geholpen en leer je leuke trucs. Zo ontdekken we dat we gigasnel door onze verf kunnen zwemmen.

Veel online strijdplezier

Dan komen we aan in Chaosstad waar we kunnen kiezen voor verschillende spelmogelijkheden. In de singleplayer speel je een speciale agent, die zich een weg moet banen door meer dan 50 levels. De wereld van Splatoon 3 zit vol met verschillende stages, puzzels en andere uitdagingen. Dit verhaal heet ‘De terugkeer van de Mammalianen’ en is ideaal voor spelers om de nieuwe gevechten en wapens onder de knie te krijgen. In de eerste levels heb je alle tijd om jezelf wegwijs te maken in het spel en dingen uit te proberen. Zo kun je de juiste skills onder de knie krijgen, voordat de levels moeilijker worden. Heel fijn dat Nintendo rekening houdt met beginners, ondanks dat dit al de 3e Splatoon game is.

Spetterende kliedergevechten

Onze favorieten van Splatoon 3 zijn echter de games in de knokpot. In de multiplayer speel je met en tegen anderen om je omgeving te verven of je vijand aan te pakken. Vooral mijn jongens vinden een potje Grondoorlog geweldig. Het doel is niet om je vijanden te doden, maar om zoveel mogelijk van jouw kleur verf op de vloer te krijgen. Je vormt een team en kliedert je een weg naar de overwinning. Zo’n potje begint vaak met een potje rustig verven, maar in het midden van het spel kan het er behoorlijk chaotisch aan toe gaan. Ook de Salmon Run is de moeite waard, waarbij je zoveel mogelijk gouden eieren moet verzamelen. Ik moet zelf nog een beetje wennen aan alle gekke namen, rare wezentjes en verschillende wapens zoals de Tacticooler en Wave Breaker. Maar eigenlijk hoef je je er niet in te verdiepen om veel plezier te hebben van Splatoon 3. De hele familie vindt het een leuk spel. De komende tijd gaan we ongetwijfeld nog een hoop ontdekken in dit spel, want er is arsenaal aan wapens om te proberen, kanonnen te lanceren en levels te spelen. Wat ons betreft een game die je zeker moet proberen!

Bekijk alle game reviews voor de Nintendo Switch

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo