Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Samen eten

Iedere dag met het hele gezin aan tafel om gezamenlijk te eten, lukt ons niet. ’s Ochtends is het rennen, hollen, vliegen, omdat mijn man en ik allebei vroeg de deur uit gaan. Ook ’s avonds is het een uitzondering als we met z’n allen zijn. Vaak eet mijn man zijn maaltijd uit de magnetron, aangezien hij veel later thuis is. Toch vinden we samen eten heel belangrijk en hebben we er een traditie van gemaakt om iedere zondagochtend uitgebreid met elkaar te tafelen.

Samen eten draagt bij aan je gezondheid

Als ik eerlijk ben, vind ik het soms echt heerlijk om met een bord op schoot voor de televisie te eten. Maar het is geen gewoonte die ik mijn kinderen wil aanleren. Daarom gebeurt dat met hoge uitzondering, zodat het ‘bijzonder’ blijft. Een ander verhaal is als je natuurlijk altijd met een bord op schoot zit. Wist je dat slechts één derde van de gezinnen anno 2020 gezellig samen eet? Voor ons misschien een bevestiging dat we niet het enige gezin zijn, maar aan de andere kant is het ook best schokkend. Samen eten is namelijk goed voor ons, zeker voor kinderen en tieners. Samen aan tafel is hét moment om de dag door te nemen, naar elkaar te luisteren en tegelijk lekker en gezond te eten. Zo versterk je je band met elkaar.

Maak een traditie van samen tafelen

Samen eten deed men in de Middeleeuwen al. Ze slurpten zelfs met z’n allen uit één grote kom of deelden dezelfde bekers. Samen eten is goed voor iedereen. Het is een manier om sociale contacten te onderhouden en mensen te verbinden. Maar het is natuurlijk ook een gezellig en ontspannen moment van de dag. Zo zorgt samen eten er ook voor dat je je mentaal beter voelt. Ik merk aan mijn jongens dat ze het leuk vinden om op zondagochtend met elkaar te ontbijten. Tot mijn verbazing wordt enthousiast de tafel gedekt en van alles uit de koelkast gehaald. Tijdens het eten hebben we leuke gesprekken en vliegen de moppen over de tafel. Het ontbijtfeest was helemaal compleet met de leuke smiley pannenkoeken die we maakten met de pannenkoekenplaat emoji van DOMO.

Lees ook: Groene smoothies

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo