Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

VIRUS! het meest besmettelijke kaartspel

Er wordt alarm geslagen in het ziekenhuis zodra het laboratorium er -iets te laat- achter komt dat de viruscontainers niet zo leeg waren als ze dachten. Het is jouw missie om als eerste deze uitbraak te stoppen, de virussen te vernietigen, en een gezond lichaam zonder virussen te krijgen. Voorkom de verspreiding van deze verschrikkelijke virussen in het meest besmettelijke kaartspel VIRUS! van HOT Games.

Voorbereiding van het spel

VIRUS! is een kaartspel voor twee tot zes spelers, waarin je een gezond lichaam moet samenstellen. Het doel van het spel is om als eerste speler vier gezonde organen (zonder virussen) in je ‘lichaam’ te hebben. Door organen te vaccineren bescherm je ze, maar pas op! Je tegenspelers kunnen virussen loslaten. Ook verschillende actiekaarten kunnen de boel op zijn kop zetten.

Het spel bevat 68 kaarten, verdeeld in de soorten: organen, virussen, medicijnen en behandelingen. Op elke kaart staat het tekentje dat hoort bij de soort kaart, zo zijn de kaarten met organen voorzien van een hartje. Iedere speler krijgt 3 kaarten. De rest van de kaarten vormen een trekstapel. Als je aan de beurt bent, kun je een gezond orgaan spelen, een virus op een orgaan van een andere speler plaatsen. In feite is dat laatste dus een manier om je tegenstanders dwars te zitten en te plagen om er vervolgens zelf met de winst vandoor te gaan. Na elke beurt pak je een kaart van de trekstapel, want het is de bedoeling dat je altijd drie kaarten in je hand hebt.

Bepaal je eigen strategie voor een gezond lichaam

Bij dit spelletje is het belangrijk om je eigen strategie te bepalen om als eerste een gezond lichaam te maken. Het is een dynamisch spel waarbij sommige kaarten het hele spel kunnen veranderen. Zo kun je met speciale actie kaarten organen omruilen of stelen. Hoewel het spelletje voor acht jaar en ouder is, zijn mijn wijsneuzen van zes en zeven jaar al fan. De eerste rondes speelden we open kaart om hen op weg te helpen met de spelregels. VIRUS! is makkelijk uit te leggen aan de hand van de speluitleg. Mijn kinderen pakken het spel snel op en daarna kunnen we leuk en afwisselend spelen. Geen spelletje is hetzelfde! Het formaat van dit spel maakt dat je het makkelijk meeneemt naar familie, vrienden of zelfs op vakantie. VIRUS! is een heerlijk snel spel dat zich ongetwijfeld gaat verspreiden over heel Nederland…

Lees ook: JUMBO 1000 KM bordspel

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo