Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Tussendoortjes

Speltkoekjes met hazelnoten

Koekjes, ik ben er gek op. Deze speltkoekjes met hazelnoten zijn perfect voor bij een kopje thee. In kant en klare koekjes zit vaak volop suiker. Daarom bak ik graag mijn eigen koekjes. Als je ze zelf maakt, weet je zeker dat er geen onnodige toevoegingen in zitten. Deze koekjes maakte ik van onder andere speltmeel en hazelnoten. Spelt is nauw verwant aan tarwe en lijkt daar op samenstelling op. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van brood, crackers, pannenkoeken én koekjes. Deze speltkoekjes met hazelnoten zijn makkelijk te maken en ideaal als verantwoord tussendoortje.

Ingrediënten

Voor circa 15 koekjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram gehakte hazelnoten
  • 50 ml water
  • 3el honing
  • 1tl bakpoeder
  • Optioneel: Houd een aantal hazelnoten apart ter garnering.

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden (hete lucht). De hazelnoten maal je fijn met een staafmixer. De gemaalde hazelnoten meng je met het speltmeel, bakpoeder en honing. Voeg de helft van het water toe en kijk of je deeg voldoende stevig is om er balletjes van te maken.

Op de bakplaat met bakpapier druk je de deegballetjes een beetje plat. Druk per koekje een hazelnoot in het deeg ter garnering. Vervolgens bak je de koekjes zo’n 15 minuten in de oven. Houd de laatste minuten even goed in de gaten of ze niet te licht blijven of te donker worden. Laat de speltkoekjes met hazelnoot even afkoelen voordat je ze eet. Smullen maar!

Lees ook: Gegrilde perzik met kwark en granola

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo