Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt / Overig

Gegrilde perzik met kokoskwark en granola

Het is hartje zomer en de barbecue draait overuren. Dit lekkere gerechtje met gegrilde perzik is een heerlijk dessert, maar waarom niet ontbijten met desserts? Ik hou d’r van. Met slechts drie ingrediënten flans je deze maaltijd met gemak in elkaar. Het leuke van dit recept is, dat je hiermee eindeloos kunt variëren. Vervang de kokoskwark door Griekse yoghurt en de pecannoten door pistachenoten, bijvoorbeeld. Of combineer gegrilde perziken met merengue en verse frambozen of granaatappel en munt. Ook is gegrilde perzik heerlijk door een salade met burrata bijvoorbeeld.

Ingrediënten (2 personen)

Voor het maken van twee porties heb je de volgende ingrediënten nodig:
4 perziken gehalveerd en ontpit
een paar scheppen kokoskwark
4el granola
Handje pecannoten

Bereidingswijze

De perziken hoef je natuurlijk niet per sé op de barbecue te bereiden, je kunt ook een grill(pan) gebruiken. Zorg ervoor dat de grill(pan) goed warm is en grill de perziken dan 1 á 2 minuten totdat je mooie grillstrepen ziet. Doe een schep kokoskwark op iedere warme perzikhelft en garneer met wat granola en pecannoten. Voor dit recept maakte ik gebruik van de granola crumble coconut van TLANT. Eet smakelijk!

Tip: Als je de perziken wilt karamelliseren kun je een beetje suikervervanger op de perzikhelften doen, voordat je deze grilt. Houd de grill goed in de gaten, want suikers verbranden sneller tijdens het grillen.

Lees ook: Salades met fruit

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo