Zoeken...
TOP
Food Overig Producten Reviews

Weet jij wat je drinkt?

Light frisdranken bevatten dan wel geen calorieën, maar veelal wel toegevoegde stoffen die je lichaam moet verwerken. Het Nederlandse frisdrankmerk Soof Drinks biedt al vijf jaar frisdrank dat uitsluitend gebruik maakt van fruit, groenten en kruiden. We worden steeds kritischer én wijzer als het gaat om wat er op ons bord ligt, maar weet jij eigenlijk ook wat je drinkt? Want schrik niet: onderzoek wijst uit dat maar liefst 98,5% van het frisdrankschap bestaat uit producten met onherkenbare en niet uit te spreken ingrediënten. Dat wil je toch niet drinken?

Tijd voor een revolutie in een glas

Stap zo’n beetje iedere willekeurige supermarkt binnen en draai random wat flesjes en blikjes om. De onherkenbare en niet uit te spreken ingrediënten vliegen je om de oren: nog geen 2% van de frisdranken bevat geen zooi. Dat weten ook Nicole Horsmans en Daan Harterink. Beiden werkten jarenlang in de supermarkt- en voedingsindustrie tot ze besloten: dit kan én moet anders. Met Soof Drinks startten zij in 2017 als allereerste een revolutie in een glas. Nicole: “We maken siropen en frisdranken van 100% natuurlijk fruit, groenten en kruiden, niets anders!” Dus geen toegevoegde suikers, suikervervangers, conserveermiddel, en zoet-, kleur- en smaakstoffen.” Bij Soof vind je alle ingrediënten op de voorkant van de verpakking.

Echt 0% zooi

Soof’s belangrijke missie is een transparante en toekomstbestendige voedselindustrie, dus weg met de kleine lettertjes en onnodige ingrediënten. Na vijf jaar stevige groei in zowel de Nederlandse als internationale horeca is Soof nog steeds een van de weinige frisdrankmerk dat uitsluitend fruit, groenten en kruiden. “Don’t drink SoofIf you like crap“, zoals Soof het zelf zegt. En anders: hup naar de winkel of je favoriete horecazaak want Soof siropen en frisdranken zijn inmiddels verkrijgbaar op zo’n 1500 verkooppunten waaronder Gall & Gall, Spar City, Crisp, Holland & Barret.

Lees ook: Tastybasics Krachtige start

Stéfani gets fit
TAGS:

«

»

Volg @stefani_getsfit