Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids

Natuurkwartier Nieuwegein

Mijn kinderen vinden het lopen op een blote voetenpad geweldig. ‘Je hoeft lekker je schoenen niet aan’, aldus mijn zoon. Met je blote voeten loop je over allerlei verschillende ondergronden en ervaar je hoe zand, water, stenen, houtsnippers et cetera voelen. Het lopen op blote voeten is spannend en leuk. In Nieuwegein In het unieke natuurgebied Natuurkwartier Nieuwegein beleefde ik samen met mijn jongens volop avonturen.

Spelenderwijs de natuur ontdekken

Het lopen van een Blotevoetenpad leek me een ideaal uitje op een warme dag. Aan de overkant van het Natuurkwartier parkeer ik de auto gratis naast Jack’s Grillhouse. Vanaf de parkeerplaats steken we de weg over en lopen we meteen de natuur in. Binnen tien minuten lopen we naar de start van het Blotevoetenpad in de moestuin. In het schuurtje kun je je schoenen achterlaten en na een korte picknick met wat lekkers gaan we van start.

We volgen de paaltjes met groene blote voetafdrukken en starten met onze blote voeten in moerassig gebied rondom vijvertjes. Dat voelt een beetje koud en vochtig aan. De kikkers springen met een grote boog het water in zodra we eraan komen. Vervolgens lopen we een stuk over gras, mos en zand. De jongens rennen vooruit als ze een bak zien met ander materiaal, zoals houtsnippers of steentjes. We komen allerlei bruggetjes over het water tegen en natuurlijk zijn mijn jongens als aan het klimmen en klauteren op het moment dat ik ze benader. ‘Jij moet dit parcours ook doen, mama!‘. Ik laat me natuurlijk niet kennen en klim ook via touwen de sloot over.

Lees ook: Skipiste Nieuwegein

Natuurspeelplaats

Het Blotevoetenpad is niet heel lang, maar er is nog veel meer te beleven. Als de moestuin weer in zicht is, kom je eerst bij een Natuurspeelplaats waar de jongens lekker kunnen spelen met de waterschroef, de waterpomp en diverse klim- en klautermogelijkheden. Natuurlijk blijven we hier even spelen en picknicken. Mijn jongens vinden het heerlijk om de vrijheid te krijgen om te spelen en buiten de paden te komen, met takken te slepen en rond en in het water te spelen. Er is een rots om te klauteren en er zijn wilgenhutten gebouwd in de struiken.

Dit Blotevoetenpad is leuk en afwisselend met leuke speelplekken voor kinderen. Via de bloementuin lopen we weer terug naar het startpunt van het Blotevoetenpad. Onder de kraan spelen we onze voeten schoon. Maar we gaan nog niet naar huis. In het Natuurkwartier Nieuwegein is nog veel meer te zien, te doen en te beleven. Zo kun je een bezoekje brengen aan de kinderboerderij, speuren naar kabouters of struinen door kronkelende paadjes in het struinbos.

Bij de kinderboerderij zijn mijn jongens weg van de Indonesische mini-varkentjes en gaan we even bij de geitjes kijken die op de picknicktafel liggen te zonnen. Van 10.00 uur tot 14.00 uur kun je hier limonade en ijsjes kopen. Achter de kinderboerderij vind je nog een groot grasveld met een leuke speelplek. Het Natuurkwartier Nieuwegein is een leuk klein stukje natuur waar je je met gemak uren kunt vermaken.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo