Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Sport

Weinig motivatie om te sporten? Probeer small group training!

De zomer(vakantie) is weer voorbij en dat betekent dat het moment is aangebroken om weer een fijne sportroutine op te pakken. Als je graag sportieve doelen wilt bereiken, fitter wilt worden, maar het moeilijk vindt om daar zelf mee aan de slag te gaan, is small group training perfect voor jou! In deze blog lees je wat deze manier van trainen precies inhoudt.

Wat is small group training?

De naam geeft het al weg: bij small group training, train je in een kleine groep, van maximaal 6 deelnemers, onder begeleiding van een personal trainer. De trainingen vinden plaats in een sportschool en bestaan doorgaans uit een combinatie van cardio- en krachttraining. Ook richt small group training zich op coaching, in de vorm het verbeteren van je sporthouding en techniek, maar ook door het geven van voedingsadviezen. In de regel duurt een small group training zo’n 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de intensiteit en het doel van de training. Tijdens de training werk je aan individuele sportieve doelstellingen.

Wat maakt small group training zo prettig?

Small group training is bedoeld voor iedereen die op een effectieve, leuke en uitdagende manier fit wil worden. Het is om meerdere redenen een bijzonder prettige manier van trainen.

  1. Motiverend: Het sporten in een groep werkt bijzonder motiverend. Door de kleine groep leer je elkaar snel kennen, wordt het sporten gezellig, kun je elkaar ondersteunen op zware momenten en wordt fanatisme getriggerd. Bovendien vormt het sporten in de groep voor velen een ‘stok achter de deur’ om daadwerkelijk naar de sportlessen toe te gaan.
  2. Effectief: Het sporten in een kleine groep, onder begeleiding van een personal trainer is bovendien effectiever dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Er is immers altijd iemand die met je meekijkt, aanwijzingen kan geven en inzicht heeft in waar het nog aan schort.
  3. Persoonlijk: De personal trainer verdiept zich in jouw sportgeschiedenis, jouw lichaam en jouw doelen en wensen. Aan de hand daarvan ontstaat een gepersonaliseerd plan met sportieve doelen, waar je tijdens de small group training mee aan de slag kunt gaan.

Lees ook: Welkom in de sport!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo