Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Nederland / Reizen

Glampen bij Buitenplaats Beekhuizen

Mijn man heeft het vuurtje opgestookt en mijn jongens ravotten in het bos. Om mij heen dwarrelen blaadjes naar beneden en ik waan me ver van de bewoonde wereld, terwijl ik me in het warme water van de hottub laat glijden…Afgelopen weekend ontsnapte ik met mijn gezin uit de dagelijkse drukte en kampeerden we in een luxe safaritent bij Buitenplaats Beekhuizen in Velp. Frisse lucht, fijn samenzijn met mijn gezin, wandelen, ravotten, vuurtje stoken en marshmallows roosteren. We doen nieuwe ervaringen op in een prachtige omgeving. Buitenplaats Beekhuizen is een uniek vakantieadres midden in het bos aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom. Hier kun je het avontuurlijke outdoor gevoel beleven én luxe verblijven in één van de glamping accommodaties.

Glampen in de herfst

Kamperen in november, is dat niet te koud? Ik had eerst mijn twijfels of glampen in de herfst wel een goed idee zou zijn. Buitenplaats Beekhuizen verzekerde mij dat er het hele jaar van alles te beleven is. De safaritenten zijn in de herfst én winter voorzien van een pellet kachel, op de bedden liggen donzige dekbedden en er zijn kruiken aanwezig. Na dit weekend kan ik je vertellen dat glampen in de herfst een magische belevenis is. Het bos is prachtig met al die mooie herfstkleuren en het weer is (meestal) nog vrij zacht.

De weg naar Buitenplaats Beekhuizen vind ik al sprookjesachtig. Een lange weg omringt door hoge bomen. De natuur is hier zo mooi. Met gemak kunnen we onze auto kwijt op de centrale parkeerplaats. De kinderen rennen al meteen het bos in en zijn al druk met takken aan het slepen voordat we ons bij de receptie hebben gemeld. De gastvrouw heet ons hartelijk welkom en geeft uitleg over onze lodgetent en de uitjes in de omgeving. Onze lodgetent is gelegen op het eerste veldje. Ideaal, omdat we vanaf hier uitzicht hebben op de natuurspeelplaats bij restaurant Woodz.

Eindeloos spelen in de ongerepte natuur

Bij aankomst staat er een hospitality package met het eerste kopje koffie of thee voor ons klaar. De bedden zijn al opgemaakt en de handdoeken liggen klaar, wat een luxe! De lodgetent is zoveel ruimer dan ik had verwacht en van alle gemakken voorzien. De inrichting is sfeervol en alles ziet er bijzonder schoon uit. Verschillende ruimtes in de lodgetent worden van elkaar gescheiden door schuifdeuren. Alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf is er: een keuken met koelkast, een luxe badkamer met douchecabine en toilet, twee slaapkamers en voor de kinderen is er een bedstee en speelplek.

Lang blijven we echter niet in de tent, want de jongens zijn alweer naar buiten gerend. Ik geef ze geen ongelijk. Voor de lodgetent bevindt zich een ruim terras met een loungebank. Ook is er de mogelijkheid om een kampvuur te maken en plaats te nemen aan een picknicktafel. In de zomer stroomt er water uit de waterkraan en ontstaat er een beekje tussen de accommodaties door waar eindeloos gespeeld kan worden. De jongens slingeren aan de kabelbaan en glijden alsmaar van de glijbaan, terwijl mijn man en ik op het terras van restaurant Woodz proosten op dit bijzondere plekje. Woodz heeft een festival look en relaxte vibe met leuke zitplekjes. Je kunt heerlijk buiten zitten en als je het koud krijgt, gaan de heaters aan.

Badderen in de hottub met uitzicht op het kampvuur

Als klapper op de vuurpijl staat er een tweepersoons hottub naast onze lodgetent. De ligging is privé en met prachtig vrij uitzicht over het bos. Natuurlijk staan we te popelen om de hottub in te duiken. De hottub is super gebruiksvriendelijk en binnen no-time kunnen we het warme water in. Wat een bijzondere ervaring om samen met mijn jongens buiten te badderen. Het is super rustgevend en ik waan me midden in het bos. Bij de receptie halen we een tas met hout om zelf een vuurtje te maken in de vuurschaal. Natuurlijk roosteren we marshmallows om het ultieme outdoor gevoel te beleven. Niet alleen voor de jongens is dit een groot avontuur, maar ik geniet ook met volle teugen.

In de lodgetent zijn prima kookvoorzieningen, maar we laten ons ’s avonds heerlijk verwennen met een lekkere maaltijd in restaurant Woodz. Het is aan te raden om vooraf een tafeltje te reserveren, want het restaurant is zeer gewild. Het is al donker als we aan tafel gaan. Wat vonden onze jongens het spannend om in het donker met zaklampen op ontdekkingstocht te gaan. Bij aankomst hebben we een handige zaklamp mee gekregen, maar zelf had ik voor de jongens hoofdlampjes meegenomen. Een uitkomst, want stilzitten is er natuurlijk niet bij. Zo konden de jongens het terrein rondom het restaurant ontdekken en mijn man en ik wisten precies waar ze uithingen.

Magisch wakker worden

Als we in bed liggen, horen we het tikken van de regen. Heerlijk om zo in slaap te vallen. ’s Avonds koelde het behoorlijk af, maar we hebben er niets van gemerkt en we hebben het geen moment koud gehad. ’s Ochtends deden we weer lekker de pallet kachel aan en zaten we rondom de kachel een boekje te lezen en te kletsen. Zodra het licht én droog werd, zijn mijn oudste zoon en ik op pad gegaan in de hoop wild te spotten. Vanuit Buitenplaats Beekhuizen loop je zo een prachtig bos in met idylische bruggetjes over water.

Wat hebben we onvergetelijke herinneringen met elkaar gemaakt. Midden in de natuur zijn, slapen in een tent, buiten badderen tussen de kleurrijke herfstbladeren, een kampvuurtje maken, heerlijk eten en drinken en de natuur ontdekken. In de omgeving van dit unieke vakantieadres is er meer dan genoeg te doen. Je kunt heerlijk wandelen en fietsen op de Veluwezoom of breng een bezoek aan de dierentuin Burgers’ Zoo, het Nederlands Openluchtmuseum of Kasteel Rosendael. Wij vonden het heerlijk om even helemaal niets te moeten. Stressmodus uit en verplichtingen on hold. Des te meer reden om hier nog een keertje terug te komen en meer van deze omgeving te ontdekken.

Wat hebben intens genoten van onze avontuurlijke outdoor mini-vakantie. ‘Mama, ik wil zo graag nog een nachtje in de tent slapen.’ Buitenplaats Beekhuizen is niet alleen mijn lievelingsplek geworden, maar ook die van mijn kinderen. Glampen met kids is hier gegarandeerd een succes!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo