Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Robbie helpt zijn vrienden

De avonturen van Robbie Robot

Bob de beer en Mees de muis vinden een kapotte robot midden op de weg. Ze nemen hem mee naar huis en knappen hem op. De robot zegt dat zijn naam Robbie is en dat hij een hulprobot is. Maar willen alle wezens van het blauwe bos wel geholpen worden? En mag Robbie in het bos blijven?

Een verhaal over vriendschap

Robbie helpt zijn vrienden van Deltas Uitgeverij bevat een leuk verhaal over vriendschap voor jonge lezers tussen de zeven en negen jaar oud. Het leesboek is verdeeld in drie hoofdstukken en begint met de namen van alle dieren die in het verhaal voorkomen. De korte zinnen, tekstballonnen en kleurrijke illustraties nodigen kinderen uit om te lezen. Mijn zoon van zeven jaar leest het boek grotendeels zelfstandig. Ook mijn kleuter van vijf jaar luistert graag en kijkt mee naar de grappige illustraties.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat kinderen die meer lezen zich beter ontwikkelen op het gebied van taal. Uit ander onderzoek blijkt dat Nederlandse kinderen niet erg van lezen houden. In vergelijking met leeftijdsgenootjes uit 48 landen scoren ze laag op de ‘leesattitude’. Het kan dan ook geen kwaad om lezen een beetje te stimuleren. Vanuit school wordt mijn zoon geadviseerd om dagelijks thuis even te lezen. Nu schiet het er wel eens bij in, maar over het algemeen lezen we regelmatig thuis. Robbie helpt zijn vrienden maakt lezen leuk en maakt kinderen nieuwsgierig met dit leuke verhaal.

Bestel ‘Robbie helpt zijn vrienden’ eenvoudig via Bol.com

Robbie helpt zijn vrienden
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044761399 
februari 2022
€ 11,50

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo