Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Reviews

LYNWOOD houten wandpanelen

Gebruik code STEFANI5 en bestel jouw houten wandpanelen met 5% korting via Lynwood.nl

De verbouwing van onze woonkamer en keuken heeft goed uitgepakt, maar toch ontbrak er nog iets. Alle muren in onze woonkamer zijn strak en wit, maar daarmee ook wel een beetje kil. En dus ging ik op zoek naar meer leven in de brouwerij. Toen ik de akoestische wandpanelen van LYNWOOD zag, was ik gelijk verkocht. Deze houten wandpanelen verbeteren niet alleen de akoestiek van de ruimte, maar zien er ook stijlvol uit. Houten wandpanelen zijn een echte eyecatcher in huis.

Een stijlvolle en warme uitstraling

Zoals de naam al zegt, zijn houten wandpanelen panelen die je aan de muur bevestigd. Hout zorgt voor een warme uitstraling, brengt sfeer met zich mee en zorgen ook nog eens voor een verfijnde akoestiek. Hiermee kunnen we onze saaie witte muur in de woonkamer tot leven laten komen. Maar ook als je eens wat anders wilt proberen dan behang of verf zijn wandpanelen een goede optie. Nu hebben wij de houten wandpanelen op het oog voor onze woonkamer, maar je kunt ze ook plaatsen als hoofdbord achter je bed, in de gang of trappenhuis. Eigenlijk overal waar je maar mooi vindt. Ook kun je ze diagonaal, horizontaal of verticaal monteren om er weer een andere look aan te geven.

Houten wandpanelen zien er niet alleen stijlvol uit, ze verbeteren ook de akoestiek van de ruimte. Het vilt achter de houten latten werkt geluiddempend en vangt eventuele galm of echo op. Met twee drukke jongens in huis worden onze buren wellicht ook blij van onze nieuwe wandpanelen.

Een kijkje in de showroom

Mijn man en ik besloten om een kijkje te nemen in de showroom van De Houtfabriek in Westbroek, onder de rook van Utrecht. We zijn nog niet binnen of onze kinderen duiken de speelhoek in. Fijn, zo hebben wij onze handen vrij om even de wandpanelen in het écht te bekijken. De showroom is ruim opgezet. Als ik om mij heen kijk, valt mijn oog meteen op een prachtige zwarte ovale tafel en een heerlijke hoekbank die ook nog op ons wensenlijstje staat. Maar natuurlijk gaan we eerst een kijkje nemen bij de wandpanelen, daar komen we immers voor. Het is fijn om de panelen in het echt te zien en de verschillende mogelijkheden naast elkaar te kunnen leggen.

Mijn man en ik zitten qua smaak goed op één lijn. We worden allebei meteen blij van dezelfde kleur hout en akoestische vilt. Krijg jij meteen keuzestress bij het idee dat de wandpanelen beschikbaar zijn in meer dan 15 kleuren? In de webshop van Lynwood.nl kun je ook samples bestellen, zodat je thuis rustig alle kleuren met elkaar kunt vergelijken. Als je het dan nog lastig vindt om te kiezen, dan kun je terecht bij Interieurdesign by Nicole & Fleur. De interieurstudio is gevestigd in het pand van de Houtfabriek. Nicole en Fleur kijken graag met je mee of wandpanelen bij jouw interieur passen en waar ze het mooiste tot hun recht komen.

Natuurlijke en duurzame materialen

Paul, eigenaar van de Houtfabriek, vertelt ons dat de LYNWOOD wandpanelen zijn gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. Het akoestische vilt wordt gemaakt van gerecycled petflessen en de panelen zijn gemaakt van hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Bovendien worden de wandpanelen dicht bij huis gemaakt, op een sociale werkplaats in België om precies te zijn. Als enige in Nederland biedt LYNWOOD naast 2.40 meter ook panelen aan met een lengte van 3.05 meter aan. Hiermee kun je een prachtig effect creëren door elk paneel van de vloer tot plafond aan te laten sluiten (afhankelijk van de hoogte van je plafond). Daarnaast biedt de Houtfabriek waterproof wandpanelen. Deze kun je in de badkamer, sauna of serre bevestigen.

De montage is een appeltje eitje

Het plaatsen van de wandpanelen gaat net zo makkelijk als bestellen.‘ Volgens de Houtfabriek hoef je voor het plaatsen van de panelen geen professional te zijn. Je koopt de LYNWOOD wandpanelen gebruiksklaar, zaagt ze op maat en kit ze rechtstreeks op de muur. Voor alle bijmaterialen voor de montage kun je ook in de webshop terecht. Dan is het natuurlijk aan te raden om de materialen direct mee te bestellen, zodat je direct aan de slag kunt na de bezorging van de panelen.

Met een fijne, scherpe zaag maak je de panelen eenvoudig op maat. En vervolgens is het een kwestie van de panelen op de wand lijmen met de kit. Zie je het toch niet zitten om hier zelf mee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld vanwege de stopcontacten of andere aansluitingen. Dan kun je gebruik maken van een montageservice zoals wij hebben gedaan. Dan heb je er helemaal geen omkijken naar. In een tijdsbestek van slechts een paar uurtjes veranderde de hele look van onze woonkamer. De monteur was nog niet eens halverwege of ik werd al super enthousiast. De LYNWOOD wandpanelen maken onze woonkamer helemaal af. De panelen geven de door ons gewenste sfeer en warmte waar we naar op zoek waren. Ook mijn kinderen zijn enthousiast die spontaan de latjes begonnen te tellen. We hebben er 65 volgens mijn jongens. Wat ons nu wel erg opvalt, is dat onze bank nu afsteekt bij de prachtige wandpanelen. Je raadt het misschien al, we zijn ons alweer aan het oriënteren op ons volgende project.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo