Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Ravensburger Pokémon Labyrinth

Zoek de verschillende Pokémon in het doolhof!

Alleen al bij het zien van de doos van het spel Ravensburger Pokémon Labyrinth springen mijn jongens een gat in de lucht. Mijn jongens zijn stapelgek op spelletjes en nog gekker op Pokémon. Het spel Ravensburger Pokémon Doolhof is dan ook een schot in de roos. Spelers vanaf 7 jaar, maar ook mijn slimmeriken van vijf en zes, kunnen dit spel prima spelen. Je hoeft geen moeilijke vragen te beantwoorden of rekenwonder te zijn. Je hoeft zelfs niet alle namen van de Pokémon op te kunnen noemen. Het is een strategisch spel dus een beetje inzichtelijk vermogen is wel handig.

Doolhof van Ravensburger is een klassieker onder de bordspellen. Al 35 jaar worden wereldwijd miljoenen mensen betovert door het speelbord die altijd weer voor verrassingen zorgt. Doolhof is een geweldig spel voor zowel jong als oud. Voor mijn jongens kocht ik eerder ‘Mijn eerste doolhof‘ waarmee we geheime voorwerpen ontdekten, die achter de dikke, verschuivende muren verstopt zaten. Nu zijn mijn jongens in de ban van Pokémon en gaan ze naarstig op zoek naar een groot aantal Pokémon in het labyrinth.

Een schot in de roos

Er ontstaat nog net geen ruzie over de speelfiguren Pikachu, Bulbasaur, Charmander en Squartle waarmee we slim over het speelbord moeten schuiven om de gezochte Pokémon te vangen. Ondertussen worden de Pokémon op alle doolhofkaarten en -schijfjes opgesomd. Ik ben verbaasd hoeveel Pokémon namen mijn jongens weten. Aangezien het niet onze eerste kennismaking is met het spel Doolhof hebben we het speelbord zo neergelegd. We houden één kaartje met een gang over waarmee we de muren van het doolhof kunnen laten verplaatsen.

Gotta catch ‘em all

De jongens zitten op het puntje van hun stoel. Zodra ze een gezochte Pokémon te pakken hebben, barst er een kreet van vreugde uit. De gevangen Pokémon wordt bewaard als een schat. Het spel vraagt om je route naar de Pokémon goed in te schatten en te beïnvloeden door het verschuiven van de gangen. De speler die de meeste Pokémon heeft gevangen aan het einde van het spel is de beste Pokémon vanger van het spel. Ravensburger Pokémon Labyrinth is eenvoudig te spelen en toegankelijk. Het concentratievermogen van mijn jongens is nog in ontwikkeling dus fijn als een spelletje niet te langdradig is. We houden het natuurlijk nooit bij één potje.

Bestel Ravensburger Pokémon Doolhof via Bol.com

Wie jarig is trakteert!

Vanwege het 35 jaar bestaan van het bordspel Doolhof geeft Ravensburger mooie prijzen weg. Bij aankoop van het spel kun je via de website Labyrinth35.eu je kassabon uploaden en in de prijzen vallen. Je ontvangt een tegoed van 10 euro voor een fotoalbum bij Pixum en bovendien maak je ook nog eens kans op één van de drie goudstaven t.w.v. 35.000 euro of één van de 350 Iphones.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo